Teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonlar üzerinden internete girme alışkanlığını milyonlarca kişinin edinmesi üzerine sosyal medyaya olan ilgi özellikle son yıllarda büyük oranda arttı. Tabi ki sosyal medya kullanıcısının bu kadar fazla olması sonrasında sosyal medya siteleri üzerinden para kazanmayı hedefleyen kişilerde çeşitli amaçlara göre hizmet ederek bu sektör üzerinden getiri sağlamayı başarıyor. Özellikle twitter gibi kullanıcısı çok sayıda olan ve takipçi sistemini kullanarak insanların daha fazla takipçi sayısı edinebilmek için yarıştığı bir sistemden faydalanan kişiler twitter üzerinden takipçi satışı gerçekleştirmektedirler.

Satışını gerçekleştirdikleri takipçileri tamamen gerçek kullanıcıları kullanarak yaptıkları için genellikle Twitter üzerinde bir sorun yaşamıyorlar fakat bu işlemin etik ve hukuki kurallara uyup uymadığı hakkında da sizlere biraz bilgi vereceğiz. Bu konuya gelmeden önce satışı yapılan twitter takipçilerinin gün içerisinde birçok kişiyi takip ettiklerinden haberleri bile olmayabiliyor ve bu durumda da sizi takip eden kişiler aslında bir yol ile kandırılıp bir sistemin içerisinde yer alan takipçi havuzu ile de sizlere aktarılabilen kişilerdir. Bu işlemin etik anlamda hiç de iyi bir tarafının olmadığını söylemek oldukça doğru olur çünkü siz belirli kişilerin kandırılması için takipçi hizmeti veren kişilere ücret ödemiş oluyorsunuz. Twitter takipçilerinin piyasasını biraz araştırdığımızda tamamen gerçek kullanıcılardan oluşan 1000 takipçiyi 10 TL gibi ortalama fiyatlar aracılığıyla almanız mümkün görünüyor. Bu takipçiler hesabınıza 1 saatten kısa süre içerisinde gönderiliyor veya isteğinize göre günlere bölünerek gönderildiğinde hem Twitter tarafından bir sorun yaşamıyorsunuz hem de sizi takip etmekte olan gerçek kişiler de durumu anlamıyor.

Bu durum her ne kadar güzel görünse de yani çok takipçinizin olması tabi ki iyi bir durum olurken bunun bir de hukuki boyutu vardır. Twitter takipçi satın aldığınızda “kişisel verilere izinsiz erişim” suçlamasından dolayı 6 aya kadar hapis istemiyle tutuklanabilme ihtimaliniz de vardır fakat genellikle bu tip davaların sayısı oldukça az sayıda olurken verilen cezalarda para cezası olarak ödenebilmektedir. Bu yüzden twitter takipçi satın almadan önce bir kez daha düşünmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz