İnternet kullanımının artmasıyla birlikte en büyük gelişim gösteren sektörlerden bir tanesi de kuşkusuz oyun sektörü oldu. Oyun sektörünün canlanmasıyla birlikte oyuncuların oynadığı oyunlarla ilgili videoları paylaşabilecekleri, bazen yaptıkları canlı yayınlar ile takipçilerine oyunlar hakkında bilgi verebilecekleri bazen de internet üzerinde oyunlarla ilgili videoları paylaşabilecekleri bir platform kuruldu. Bu platformun adı da birçoğumuzun bildiği gibi Twitch oluyor. Twitch günümüzde en büyük oyuncu platformlarından birisidir ve milyonlarca aktif kullanıcısının yanında düzenli olarak paylaşım yapan binlerce de kanalı bir arada bulundurmaktadır.

Oyuncular piyasada bulunan yüzlerce oyun için açılmış farklı kanalları takip ederek geçemedikleri oyun bölümlerini, satın almak istedikleri oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve canlı yayınları izleyerek zevkli dakikalar geçirebilecekleri bir platform olan Twitch’i oldukça yoğun bir şekilde kullanmaktadırlar. Bildiğiniz gibi günümüzde ileride büyük gelecek vaat eden projeler genellikle büyük şirketler tarafından satın alınmaktadır ki eşi ve benzeri bulunmayan bu büyük çağlı projeyi de satın almak isteyen şirketler ortaya çıktı. Özellikle son aylarda Google ile anlaşmaya vardığı yönünde haberler ortaya atılan Twitch projesinin şimdi ise resmi olarak Amazon’a satıldığı açıklandı. Google’ın kullanıcılarına sunmakta olduğu yüzlerce hizmet arasında Twitch’i katması eminim birçok kişinin hoşuna gidecektir fakat Amazon’un Twitch platformuyla alakalı düşüncelerini henüz bilmediğimizden dolayı net bilgiler verebilmemiz mümkün değildir. Özellikle son yıllarda Twitch üzerinde yapılan oyun turnuvaları gibi hizmetlerin devam etmesini ümit eden oyuncuların bu tür etkinliklerin kesilmesi durumunda bu platform bırakabileceklerini belirtiyorlar.

Oyuncuların verdiği hizmetten oldukça memnun olduğu Twitch firması şimdilerde Amazon’un ellerine resmi olarak geçmiş oldu. Google firmasının da talip olduğu bir şirket olan Twitch’i Amazon’un satın alması oldukça yüksek paralar karşılığında satış işleminin gerçekleştiğinin bir göstergesi olarak da görülebilmektedir çünkü Google gibi büyük bir şirketin bile boynunu bükebilecek bir yatırım olduğu göze çarpıyor. İlerleyen günlerde Amazon firmasının Twitch ile olan düşüncelerinin ortaya çıkacağını ve bu projenin bundan sonra nasıl işleyeceğini gözlemleyerek sizlerle paylaşmaya ve oyuncuların yorumlarını sizlere sunmaya çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.