Twitter’in açıkladığı şeffaflık raporuna göre Türkiye’nin 1 Temmuz – 31 Aralık 2014 şeffaflık raporu açıklandı. Bu rapora göre Türkiye açık ara lider pozisyonunda.

Verilere bakarsak 1 Temmuz – 31 Aralık 2014 arasında Kaldırma talepleri – Mahkeme Kararları ile 328, Kaldırma talepleri – Resmi kurum, polis, diğer 149, Bir kısım içeriğin erişime engellendiği yüzde 50%*, Belirtilen hesaplar 2642, Erişime engellenen hesaplar 62, Erişime engellenen Tweetler 1820 olarak gerçekleşti.
Twitter’in açıklama bölümünde şöyle bir not var:
Türkiye

Türkiye’deki resmi kurumlardan, kişisel hak ihlallerinden sivil vatandaşların ve/veya hükümet görevlilerinin küçük düşürülmesine kadar farklılık gösteren konularda içeriklerin kaldırılmasına ilişkin 328 mahkeme kararı ve 149 talep aldık.

Türkiye mahkemelerine, aldığımız mahkeme kararlarının %70’ten fazlasına ilişkin yasal itirazda bulunduk. Bu kararlara, ifade özgürlüğü yasasını ihlal ettiğini veya başka kusurları olduğunu düşündüğümüz durumlarda itiraz ettik. Türkiye mahkemelerine yaptığımız itirazların yalnızca ~%5’i haklı bulundu.

Dünya genelinde Türkiye açık ara lider durumunda.

Raporun tamamı için https://transparency.twitter.com/tr/removal-requests/2014/jul-dec buradan bakabilirsiniz.

Kaynak: transparency.twitter.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz