Türk yapımı, Butterfly TV, Periscope uygulamasına rakip olabilirmi bilemiyoruz ama sıkı bir şekilde geliyor. Peki, Butterfly TV uygulamanın içeriği nedir?

Son zamanlarda kendinden en çok söz ettiren Android uygulamalarından biri hiç şüphesiz Twitter üzerinden canlı yayın yapmanızı sağlayan Periscope oldu.

Türk yapımı canlı yayın yapma uygulaması Butterfly TV, Periscope ve Meerkat‘e rakip olacağa benziyor.

Geçtiğimiz gün Android versiyonu yayınlanan uygulamada sorun yaşayan ve Periscope’ta canlı yayın yapamayan kullanıcılara alternatif olan Butterfly TV adlı Türk yapımı uygulama dikkat çekti.

Butterfly TV uygulaması Periscope ve Meerkat’a rakip olacak niteliklere sahip ancak henüz çok fazla kullanıcı tarafından bilinmiyor.

Butterfly TV arkadaşlarınıza sosyal medyada bulunduğunuz o anı anlık olarak paylaşmanıza imkan veriyor.

Google+, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde canlı yayın yapmanıza imkan sunan uygulama ayrıca rakiplerine göre daha fazla özelliğe sahip. Örnek vermek gerekirse Butterfly TV, drone ve GoPro’larla çektiğiniz videoları eş zamanlı olarak yayınlayabilmenize olanak tanıyor.

Ayrıca uygulamanın karmaşık olmayan ve sade bir arayüze sahip olmasının yanında Türkçe dil desteğinin de olması uygulamayı kullanıcılar için daha kullanışlı hale getiriyor.

Periscope nedir?

periscope

Periscope, Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Periscope üzerinden yapılan canlı yayınlar tüm kullanıcılar tarafından izlenebilir özelliğe sahip.

Meerkat nedir?

meerkat-vs-periscope

San Fransisco merkezli Life On Air tarafından geliştirilen ve girişimci firmanın Air isimli uygulamasının sadeleştirilmiş versiyonu olan Meerkat, iOS akıllı cihazlarla çekilen videoların anlık olarak Twitter üzerinden paylaşılmasına imkan veriyor.

Videolar Meerkat uygulaması ile canlı olarak yayınlanabiliyor, Twitter haber kaynağında görüntülenebiliyor ve Meerkat kullanıcısı olan takipçilere video paylaşıldığına dair bildirim gidiyor.

Kullanıcılar birbirlerinin videolarına yorum yapabiliyor ve uygulamayı kullanarak etkileşim kurabiliyorlar.

Meerkat uygulamasında akışlar bir defa bittikten sonra bir kez daha görüntülenemiyor.

Bu “kısa ömürlü” videolar YouTube gibi bir kanalda yayınlanmak istenirse, yayından sonra telefona kaydedibiliniyor.

Twitter ile entegre çalışan uygulamada kullanıcıların yayınladığı her akış bir linkle otomatik olarak Twitter’a gönderiliyor.

Beğeni ve yorumlarla birlikte akışı izleyenlerin, kullanıcıların profil fotoğraflarını da görebildiği uygulamada yazılan ve paylaşılan her şey aynı zamanda tweetleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz