Dünyanın en büyük link kısaltma servisi Bitly.com tuhaf bir şekilde erişim engeline takıldı. bit.ly'un bilindiği gibi küçük bir algoritma ile kendisine gelen linkleri kısaltıyor link kısaltma servisine erişim engeline neden takıldığı hakkında henüz bir açıklama olmadı.

Dünyanın en büyük link kısaltma servisi Bitly.com tuhaf bir şekilde erişim engeline takıldı. bit.ly’un bilindiği gibi küçük bir algoritma ile kendisine gelen linkleri kısaltıyor link kısaltma servisine erişim engeline neden takıldığı hakkında henüz bir açıklama olmadı.

Bitly.com kendi sunucularında her hangi bir içerik ya da yayın barındırmıyor. Küçük bir algoritmayla kendisine gelen linklerin sonuna bit.ly ekleyerek bir kod ile kısaltıyor. Yapılan tahminlere göre TİB’e bir ihbar yapıldı. İhbar yapılan link büyük olasılıkla bit.ly olarak kısaltılmıştı. TİB linki bir bütün olarak algıladı ve direk olarak Bitly.com’da bulunan bir içerik olduğunu düşünerek web sitesine erişim hakkını kısıtladı.

Engelleme bir süre devam etti. Engelleme sırasında doğal olarak hiçbir bit.ly linki çalışmadı. Şu saatlerde Bitly.com’a yapılan engelleme kaldırılmış görünüyor. Büyük olasılıkla yukarıda saydığımız sebeplerden dolayı, yapılan yanlışın farkına varılmış olunmalı.

TİB’DEN AÇIKLAMA: TEKNİK HATA
TİB yetkilileri yaptıkları açıklamada sitenin teknik bir hatadan dolayı kapatıldığını, sorunun 17:15 sularında düzeldiğini ve siteye tekrar erişimin sağlandığını kaydetti.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz