İstanbul Atatürk Havalimanından kalkan Boeing 777-300ER İstanbul-Sao Paulo seferini yapan uçak afrika semalarında kabinde bomba notu bulunması nedeni ile acil durum ilan ederek yakıt boşaltmasından sonra Kazablanka'ya acil iniş gerçekleştirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanından kalkan Boeing 777-300ER   İstanbul-Sao Paulo seferini yapan uçak afrika semalarında kabinde bomba notu bulunması nedeni ile acil durum ilan ederek yakıt boşaltmasından sonra Kazablanka’ya acil iniş gerçekleştirdi..

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, kabinde bomba notu bulunması nedeniyle acil durum ilan etti. Alçalmaya başlayan uçak, yakıt azalttıktan sonra saat 15.30’da Kazablanka’ya sorunsuz bir şekilde indi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY’nin TC-JJN tescilli Boeing 777-300ER tipi uçağı, Afrika üzerindeyken kabinde bomba notu bulundu. Bunun üzerine pilotlar hava trafik kontrol merkezine acil durum bilgisi geçti. Transponder sistemini 7700’a alan pilotlar en yakın meydan olan Kazablanka’ya alçalmaya başladı. Uçağın Kazablanka’da aranacağı öğrenildi. Dün de İstanbul-Tokyo seferini yapan THY uçağı, tuvalette bulunan C4 Kargo yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri dönüş yapmıştı.

BOMBA İHBARI

Türk Hava Yolları’na ait uçağın Fas’a acil iniş sebebinin ‘bomba ihbarı’ olduğu açıklandı.

UÇAK YAKIT BOŞALTIYOR
Casablanka’ya acil inişe geçecek olan Türk Hava Yolları uçağı şu anda yakıt boşaltıyor. Uçakların sorunsuz inişini sağlamak için fazla yükten kurtulması gerekiyor.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI
Ocak ayında da yine İstanbul-Sao Paulo seferini yapan THY’nin yolcu uçağı, kabin içerisinde sahipsiz tablet bilgisayar bulunması nedeniyle yine Kasablanka’ya acil iniş yapmıştı. Bu konudaki düşünce ve yorumlarınızı bizim ile paylaşınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz