Son yılların en aktif ve bir hayli geniş kapsamlı oyunlarından birisi olan The Divison, gerçek anlamda büyük bir ilgi odağı içerisinde. Oyunun üreticisi olan Ubisoft firması ise, sunduğu bu kaliteli oyunun yanı sıra, açıklamalarıyla da dikkat çekiyor.

The Divison adlı oyunun yapımcı ekibinde bulunan oldukça önemli isimlerden birisi olan Rodrigo Cortes, oyun hakkında bir hayli dikkat çeken ve farklı algılanacak açıklamalar yaptı.

Dışarıdan The Divison oyununa bakıldığında, ilk aşamada TPS tarzında bir oyun olduğunu söylüyor. Fakat oyunun içerisine girildiğin de ve detaylı bir şekilde bakıldığında RPG tarzı bir oyun olduğu çok daha net bir şekilde dikkat çekiyor. Tabii bu duruma daha çok oyunu oynayan kullanıcılar karar veriyor. Fakat bu durumun yanı sıra bazı yorumlar da profesyonel ağızlardan genelde bu şekilde olumlu ve gerçekten oyunun RPG’ye daha yakın olduğu.

Firma, The Divison oyununu sadece satmak istemiyor. Oyunu satın almak, genel anlamda incelemek ve bir süre sonra kutusu ile birlikte kaldırmak firma tarafından pek uygun görülmüyor. Daha çok firma oyuna dair kullanıcıların tatmin edici bir şekilde yaklaşmasını istiyor.

Bu nedenle oyunu satmak ya da çok daha fazla kâr etmek yerine, kısa süreli bir değişken durum yaşamak yerine; gerçek anlamda etkili bir oyun yaparak kullanıcıların The Divison’u sevmesini istediklerini dile getiriyor. Bu açıklamalar, temelde firmanın ve oyunun yapımcı ekibinin de kullanıcı odaklı hareket ettiğini, amaçlarının sadece satışa odaklanmış bir oyun yapmadığını bir kez daha göstermekte.

Bu açıklamalar ile aslında Ubisoft gibi bir markanın neden bu denli önemli bir konumda olduğunu ve kullanıcı deneyimi konusunda nasıl daha iyi bir noktaya rakiplerinden sıyrılarak geldiğini açık bir şekilde görebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz