Eskiden teknoloji konusunda seçeneklerin az olması, kullanım aşamasında da bizleri belli bir noktanın üzerine çıkarmıyordu. Fakat günümüz de çok daha fazla seçenek ve doğal olarak bu seçeneklere doğan bir bağımlılık söz konusu. İnsanlar teknoloji ürünlerini genel anlamda faydalanmak adına kullanmıyor, hayatın bir parçası ve olmazsa olmazı olarak görüyor. Nihayetinde sosyal yaşam kavramı da aslında internete doğru ilerliyor, insanlar temelde a-sosyal bireyler haline geliyor.

Teknoloji Sadece Faydalı Olmalıdır

Öncelikle teknolojiyi normal yaşamın içerisinde aynı seviyede tutmamak lâzım. Zira yaşam, zevkler, gerçeklik gibi kavramlar çok farklıdır. Dilerseniz bu durumu basit bir örnek ile izah edelim;

Bir genç kız… Sokakta gezinmekte ve tarihi bir mekân görüyor. Normalde bu mekanla hiç bir şekilde ilgilenmez, değişik bir alan olarak görünmez ona. Fakat sırf sahip olduğu fotoğraf makinesini kullanmak için, sırf teknoloji ile yaşamımıza giren sosyal medya da bir farklılık yaratmak için o tarihi mekanının fotoğrafını çeker, sanki çok ilgisini çekmiş gibi diğer çevresi ile paylaşır.

İşte, teknoloji hayatımızda tam olarak böyle bir konumda yer alıyor. Teknolojiyi, sadece kullanıyor ve bir şeyler gösteriyoruz. Sadece hava atmak maksadıyla iPhone satın alıyoruz, neredeyse hiç bir özelliğini kullanmıyoruz.

Unutmayın, hayatın tadını çıkarın ve sadece zevk aldığınızı şeyleri yapın. Sırf popüler diye bir telefona para vermek yerine, o parayla gerçek yaşamda kendinizi mutlu edecek şeyler yapın… Teknoloji sadece bazı durumlarda araç olsun, bağımlılık duyduğunuz bir unsur değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz