Vize işlemleri için birçok insan için gerekli olan bir işlemdir. Avrupa Birliği üyesi olmayan herhangi bir ülkenin bu tarz vize işlemleri ile karşı karşıya kalması çok doğal bir durum.

Vize kısaca bir ülkeye giriş anahtarımız olarak algılayabiliriz. Tabi vize tek başına yeterli olmayabilir. Bu yüzden vize aldığınız zaman vizesine sahip olduğunuz ülkeye direkt geçemiyoruz. Şimdi size vize konusunda bazı bilgiler vereceğiz. Burada verilecek bilgiler sizin pek çok işinize yarayacaktır. Burada anlatılanları vize işlemlerinde yapacaksınız. Bu sebeple vize konusunda önceden bilgi sahibi olarak bu konuda hazırlıklı olabilirisiniz.

Vize konusuna ilk önce Almanya ile başlayalım. Almanya Vizesi, bilindiği üzerine Schengen vizesi olarak geçmekte ve T.C. vatandaşları bu vize ile Almanya’ya giriş yapmaktadırlar. Alman Schengen vizesi için başvurularınızı Almanya Konsolosluğu’na yapabilirsiniz. Almanya Konsolosluğundan alınan vizelerin tipi C tipidir.

Almanya Konsolosluğu’na yapılan vize başvurularında eksiksiz belgelerle doldurulmuş Alman vize başvuru formu dikkate alınmaktadır. Alman vize fotoğrafı 6 aydan daha eski olmamasına ve 45 mm X 35 mm ölçülerinde olmasına dikkat etmelisiniz. Almanya vizesi için yaptığınız başvuru 10 gün içerisinde sonuçlandırılacağını da unutmamanız gerekmektedir. Bir diğer ülke olan İtalya’ya girmek için de bazı evraklar gereklidir.

İtalya vizesi, kısa süreli yapılacak ise İtalyan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş danışmanlık firmaları aracılığıyla yapılırken, uzun süreli olanlar ise İtalya Konsolosluğundan doğrudan yapılabilir. İtalya vizesi işlemleri için eksiksiz ve doğru şekilde toparlanmış dosyalarla vize şubelerine başvurularda bulunabilirsiniz. İtalya vizesi için gerekli evraklar sizlerin yapacak olduğu İtalya seyahatinizin türüne göre değişiklik gösterecektir. Yine İtalya vizesi için 10 yıl içerisinde alınmış olan pasaport gerekmektedir.

Ayrıca İtalya’da kalacağınız süre içinde ödeyeceğiniz ücrette değişmektedir. Fransa vizesi ise diğer vize türlerinden pek farkı olmayan bir vizedir. Kişiye ait pasaport sahiplerinin Fransa vizesi almaları zorunlu olurken resmi pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme koşuluyla Fransa vize işlemlerinden muaftır. Diğer vizelerde olduğu gibi burada da 10 yıl içinde alınmış pasaport olması zorunludur.

Fransa Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan Fransa Vize Başvuru Formunu eksiksiz ve tam doldurmamız gerekmektedir. Ayrıca vize başvuru sonucunun 7 iş günü içerisinde sonuçlanacağını unutmayınız. Belarus vizesi, Belarus Konsolosluğu veya Belarus vize işlemleri için görevlendirilmiş vize şubelerinden alınabilmektedir. Pasaportumuz yine 10 yıl içerisinde alınmış ve yıpranmamış olması gerekirken Belarus vize başvuru formu atılması gereken ilk adımdır. Belarus başvuru sonucunun 10 gün içerisinde açıklanacağı bilinmektedir.

Komşumuz olan Yunanistan vizesi, Avrupa birliği üyesi olduğu için Schengen vizesi olarak geçmektedir. Vizelerinizi Yunanistan Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği Yunanistan vize işlemleri başvuru merkezleri alabilirsiniz. Yunan vizesi için işlem başvurularının sonuçlanma süresi en fazla 10 iş günüdür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz