A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc said July 24, 2013 that revenue in the second quarter was $1.813 billion, compared to $1.184 billion in the year ago period. REUTERS/Dado Ruvic /Files (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS)

Dünyanın en çok kullanılan ve tercih edilen sosyal medya adresinin açık ara Facebook olduğunu söylemeye gerek yok elbette. Ancak sitenin kurucusu ve mevcut yönetimindeki en etkili kişi olan Mark Zuckerberg bu kez bir hayli ilginç bir açıklama ve proje ile internet aleminin ve teknoloji severlerin karşısına çıktı.

Fransa merkezli Eutelsat isimli firma ile oldukça büyük bir işbirliğine gitmeye hazırlanan Facebook uzaya uydu gönderme işine girişti. Mark Zuckerberg’in bunu yapmaktaki en büyük amacı ise Afrika’nın ücra köşelerine internet erişimini ulaştırabilmek. İşbirliği istenen şekilde giderse ilk uydu 2016 yılında gönderilecek.  Bildiğiniz gibi Facebook’un dünyanın her yerine internet erişimini sağlamak gibi bir vizyonu ve hedefi bulunuyor.

Bakalım ilerleyen yıllar Facebook’u bu hedefe ne kadar yaklaştıracak ya da ulaştıracak mı? Hep beraber göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz