Sony Xperia SP, L ve M’e KitKat Gelecek Mi?

 

Sony 2013 yılında tanıttığı orta seviyenin üstünde kalan telefonu Xperia SP kullanıcıları merakla beklediği Android 4.4.4 KitKat güncellemesi yapılmayacak.

Sony Xperia Z modeli için Android 4.4.4 Kitkat güncellemesi çıkaracağını söylemişti. Bunun gibi haberler ile Sony bazı müşterilerini sevindirdi ve bazılarını da üzdü. Tıpkı Xperia SP kullanıcıları gibi.

2013 yılında Xperia Z ile beraber piyasaya sürülen Xperia SP yüksek batarya gücü, fiyatı ve teknik özellikleri ile oldukça beğeni toplamıştı ama cihazın güncelleştirmesinin zor olacağı anlaşılıyordu.

Xperia SP, Android 4.1 Jelly Bean sürümüyle ve 4.2  Jelly Bean güncellemesi cihaza verilmemişti. Fakat 4.3 Jelly Bean güncellemesini alan cihaz son güncellemesine kavuşmuş oldu. Bu cihaz dışında Xperia L ve Xperia M de Android 4.2 Jelly Bean sürümünde kaldı ve onların kullanıcıları da 4.4.4 KitKat güncellemesinden mahrum kalacak.

Samsung’unda 2012 yılında 1 GB RAM ile sunduğu Galaxy S3 Andriod 4.3 Jelly Bean güncellemesi almıştı. Ancak onda da 4.4.4 KitKat güncellemesi yapılmamıştı.

Bunun nedeni Google’a göre 512 MB RAM’i bulunan tüm cihazları başarı ile çalıştırabilecek olan Android 4.4.4 Kitkat sürümü cihazda üreticilerin arayüzleri ve ek uygulamaları ROM’a birleşince 1 GB RAM’e sahip telefonlarda yeterli performans gösteremiyor olmasından kaynaklı olarak güncelleme alamıyorlar. Yani 1 GB RAM’ sahip Android cihazlarda pek de güncelleme beklememek gerekir.

Sony Xperia SP, L ve M’e KitKat Gelecek Mi?
Sony Xperia SP, L ve M’e KitKat Gelecek Mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz