Sony yeni iPhonelar’ın da çıkarılması üzerine Apple için çok sert sözler sarf etti.

Apple’ın yeni çıkardığı telefonlardan biri olan iPhone6’ daki en büyük sıkıntı olan bükülme sorununa Sony firması sessiz kalmayarak ‘biz telefonlarımızı fabrikada büküyoruz.’ diyerek Apple’a çok sert bir çıkışta bulundu. Bu göndermeyi yaparken Sony’nin örnek verdiği telefonu ise Xperia Z3 oldu. Apple’ın yeni piyasaya sürdüğü taze telefonlarından olan iPhone 6 üzerindeki tartışmalar sürüyor. Bu tartışmaların en büyük sebebi olan bükülme sorununa ise firmalar sessiz kalmıyor. İlk olarak da Sony firması sosyal medya üzerinden kendi telefonlarını da göz önüne alarak tartışmaya açık sözler söyledi.

Sony de Apple gibi metal kasa kullanan nadir firmalardan biri. Sony’nin Apple’a karşı kullanmış olduğu telefonlarından sadece biri olan Xperia Z3 zarif ve kullanışlı oluşuyla dikkat çeken telefonlar arasında yer alıyor. Önceki Sony modellerine göre köşeleri yuvarlatılmış olan telefon diğer Sony modellerinin yanı sıra daha rahat bir kullanıma sahip.

Apple’ın yeni yarattığı telefonlardan ilki olan iPhone 6’nın özellikleri ise Sony’nin Xperia Z serisinin yeni telefonu olacak olan Z3 den çok daha farklı. 4.7 inç ekrana sahip olan iPhone 6 Apple’ın diğer iPhone’larına nazaran daha geniş ekrana sahip ilk telefonu diyebiliriz. Aluminyum metalinden üretilmiş.

Eski iPhonelara göre daha ince olan yeni modellerde belki de aluminyum metalinden  üretilmesi ve ince oluşu yeni iPhonelar içinde büyük sıkıntılar yarattı. Aluminyumdan üretilişi ve ince oluşu yeni iPhonelar için bükülme, eğilme gibi büyük sıkıntıya yol açtı. Arka cepte taşınan iPhonelar sıcaktan eğimden ve benzeri nedenlerden dolayı bükülüyor. Bu yaşanan kötü durum ise Apple için alarm durumundan ibaret hale geliyor. Kullanıcılar telefonları almaktan vazgeçiyor ya da geri gönderiyor. Bu durum ise rakip firmalar için kullanılabilecek en büyük koz halini alıyor.

ilk olarak sosyal medya üzerinden Apple kullanıcıları ile başlayan daha sonra da Sony gibi rakip bir firma tarafından ağır sözlerle uyarılan Apple’ın ise bükülme sorununa değişim gibi bir çare bulduğu söyleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz