Telefonun icadından bugüne kadar nasıl bir gelişime şahit olduğumuzu görmek pek zor bir iş değil elbette. Zira önce kablolarından kendisini zor bulduğumuz telefonlar şimdi kablosuz versiyonları ile cebimizde varlığını hissetirmeden taşınabiliyor. Bu gelişimden kişisel SIM kartları da nasibini aldı elbette. Kartlarımız git gide küçüldü ve sonunda artık onlara gerek bile kalmayacak bir seviyeye ulaştık.

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Apple‘ın iPad Air 2 üzerinde denediği e-SIM teknolojisi, git gide geliştiriliyor ve görünüşe bakıldığında yakında telefonlarımızın da bu teknolojiye sahip olacağını düşünmek yanlış değil. Özellikle Samsung ve Apple’dan gelen bu teknolojiye geçiş için hazır olunduğu yönündeki haberler her şeyi açıklamaya yetiyor.

Bu teknolojiye geçildiğinde muhtemelen yeni üretilen cep telefonlarında herhangi bir SIM kart girişi bulunmayacak. Zaten birkaç yıl sonra teknolojinin hayata geçmesine kesin gözü ile bakılmakta. Bize ise bekleyip görmekten başka bir şey düşmüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz