Sessiz Mod Android 5.0 Lollipop İle Kaldırıldı

Android 5.0 Lollipop iyileştirmeler ve yeni özelliklerin yanı sıra yeni malzeme tasarımında bolluk getiriyor. Yeni işletim sistemi, Nexus 6 ve Nexus 9 tablet ile başlatılıyor ve aynı zamanda Nexus cihazlar ve yeni Moto X ve Moto G de dahil olmak üzere mevcut birkaç telefonda şuan için yayılıyor.

Sessiz mod en azından güncelleme alamayan telefonları için şuan kullanılabilir. Şaşırtıcı olan ise Android Police’dekiler tarafından Android 5.0 Lollipop ilk sürümünde garip şeyler bulundu.

Daha önce KitKat’ta telefonun sesini kapatmak için ses kısma butonuna basılıyordu. İlk titreşime giren telefon bir daha basıldığında cihazı sessiz moduna alıyordu ya da titreşim ayarları değiştirilmeyince telefon titreşimde kalıyordu. Ancak bu konu Android 5.0 Lollipop ile farklı bir seviyeye yükseldi. Titreşim moduna geçen telefonda artık işletim sisteminin son sürümü ile hiçbir sessiz mod yer almayacak.

Bunları kapatan ya da temelde ses seviyesini aşağıya 1 seviyesine ayarlayan kullanıcılar bildirimi susturmak için titreşimden başka bir yol kullanamayacak.

Bu olayın kasıtlı ya da kasıtlı olmadan yapıldığına dair hiçbir açıklama yapılmadı ama birçok Lollipop kullanıcısının yeni öğrendiği özellik nedeniyle telefonu 1 seviyesine ayarlamak zorunda kalacak. Telefonun sesini kısmak için ise her zaman telefonu yeniden başlatmak gerekecek.

Kaynak: androidpolice

Sessiz Mod Android 5.0 Lollipop İle Kaldırıldı
Sessiz Mod Android 5.0 Lollipop İle Kaldırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz