Elektronik pek çok ürünüyle hayatımızda önemli bir yere sahip olan Samsung’un önemli bir sektörde de pek bilinmeyen bir varlığı var. Samsung firması, telefon ürünlerinde çoğunlukla kendi üretimi olan Exynos System on Chip adı verdiği bir chipset modeli kullanıyor. Bu chipseti diğer markalara pazarlama yolunu uzun zamandır düşünen firma, bu chipsetlerin kaç marka ve modelde kullandığını duyurmak için bir rapor yayınladı.

Bu rapora göre Samsung firması, ürettiği Exynos kodlu işlemci modelini kendi telefon modelleri haricinde Google, Meizu ve Lenovo’nun bazı modellerine pazarlıyor. İşlemci pazarında Mediatek ve Qualcomm firmalarının tekel haline geldiğini düşünürsek Samsung’un Exynos işlemcilerini global pazara sunması ve bu pazarda da kendine yer bulması çok zor bir ihtimal olarak gözükmüyor. Performans olarak 5233 kod adlı ürünü piyasadaki chipsetlerin çok ilerisinde olan Samsung’un uzun vadedeki hedefi bu pazarda üstünlüğü ele geçirmek.

Samsung Exynos işlemcileri halihazırda Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4 ve Galaxy S5 gibi firmanın amiral akıllı telefon modellerinde kullanılsa da Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy K Zoom, Galaxy Alpha, Galaxy Light, Wawe serisi gibi modellerinde de kullanılıyor. Bunun yanı sıra firma bu chipseti Lenovo LePhone K860 modelinde, Google Nexus S modelinde, Meizu ise MX, M9, MX2 ve MX3 modellerinde kullanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz