Samsung Beyin Dalgalarıyla Uğraşıyor

Samsung mühendisleri kendi kendine kullanılabilecek yeni giyilebilir cihaz üzerinde çalıştığını duyurdu.

Samsung’un akıllı telefon ve çamaşır makinesi mühendisleri Samsung’un Creativity( Yaratıcılık )Lab parçası olarak iki yıl önce bir proje başlattı ve felç başlangıcını tespit edebilecek bir cihaz yaratmak istediklerini söylediler.

Samsung şimdi kısaca EDSAP veya Early Detection Sensor & Algorithm Package adı verilen yani Erken Algılama Sensörü & Algoritma Paketi olarak adlandırılan yeni bir prototip giyilebilir cihaz üretti ve cihaz beyin dalgalarını kullanarak vuruş algılamak için tasarlanmıştır.  Şirket cihazın nasıl çalıştığını su şekilde açıklamaktadır.

EDSAP sensörleri kablosuz olarak 60 saniyelik süre içinde, algoritma ile inme olasılığının olup olmadığını belirler. Sonuçta beyin dalgalarını analiz eder. Mobil uygulaması ile beyin veri iletimini başa yerleştirilen bir kulaklık üzerinden alınır. Ayrıca, uzun süreler için beyin dalgalarını takip ederek, EDSAP gibi stres, anksiyete ve uyku düzenlerinde gibi nörolojik sağlığı ile ilgili ek bilgiler sağlamak için kendi beyin dalgası analiz yeteneklerini artırabilir.

 

Samsung Beyin Dalgalarıyla Uğraşıyor
Samsung Beyin Dalgalarıyla Uğraşıyor

Cihaz şu an prototip aşamalarında ama Samsung’un yenilikçi sağlık cihazı çok işe yarayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Samsung

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz