Samson Row Boat Atlantik'te

Samson Row Boat Atlantik’te

Deneyimli kürekçi Andras Bakos ve onun takım arkadaşı Samson adında özel olarak tasarlanmış bir kürekle Atlantiği geçme hayallarine koşacaklar.

Samson’da 2011 yılından bu yana gelişmeler oldu. Lo Mocean Tasarımı yapıldı ve ayrıca tasarlanmış yardımcı maddelerle de doldu. TURANOR PlanetSolar güneş enerjili yatı oluşturulan tasarım firması ve Earthrace alternatif yakıt enerjili tekne ile birlikte inşa edildi.

Samson boyutu 13,4 x 2,9 metre uzunluğunda ve 650 kg kuru ağırlığa sahip. Ancak Trans-Atlantik tekne 1.2 ton ağırlığında olması geçiş için takım gerekiyor. Tüm malzemeleri ile tam yüklü kayık maalesef motorları veya iki kürek istasyonları ve tahrik için mürettebatı ile tamamen Atlantiğe dayanır halde bulunmuyor.

Takımda zaten Andras Bakos olacak ve onun Yeni Zelanda merkezli sefer ortağı Erik Harrewijn yanında yer alacak.  Bu iki kafadar 60 – 80 gün içinde durmadan 24 saat kürek çekecek ve 3.800 millik geçişi yapmak için denizde savaş verecek. Ekip ayrıca IndieGoGo sitesinde macera konusundaki fonuna yardım arıyor. Andras bu durumun kesinlikle bir de kişisel bir sorun olduğunu söylüyor. Atlantik okyanusunu bir şekilde kürekle geçmeye karar verdiğini söyleyen deneyimli kürekçi halkın dikkatini çekmek istiyor. Sadece toprağın değil yaşam için bazı başka yerlerinden olduğuna dikkat çekiyor.

Yeni Trans Atlantik geçişi hakkındaki detaylar bu şekilde medyaya yansıdı.  Fütüristik tekne ekibi heyecanlı görünüyor.

Kaynak: gizmag

Samson Row Boat Atlantik'te
Samson Row Boat Atlantik’te

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz