Telefon piyasası içinde durdurulamayan acımasız rekabet yeni modellerde hiç bir firmanın yapmadığı yenilikler kullanılmaya devam ediyor. Yapılan bu yenilikler müşterinin ilgisini çekebilmesi için kullanım kolaylığı ya da telefonun sağlamlığını arttıracak tedbirlerin duyurulması ile yapılmaktadır. Alınan tedbir ya da önlemler maliyet bakımından akıllı telefonların fiyatını arttırsa da dengeyi sağlayarak bazı firmalar sağlamlık kavramından reklam yapmaya devam etmektedirler.

Ayrıca sadece bu tür elektronik cihazların ekranının ya da kasasının korunabilmesi için uğraş veren firmalar da bu piyasa içinde bulunmaktadır. Bu tür firmalar iyi işler yapıyorlar çünkü insanlar büyük paralar vererek aldıkları cihazların düşme ya da başka herhangi bir sebepten dolayı bozulmasını yada ekranının çizilmesini istemiyor. Ekran sağlamlığı konusunda yeni bir tasarım ile sağlaştırmak isteyen piyasanın içine girdiğinden buyana adından çokça bahsettiren firmalardan bir tanesi de Xiaomi firmasıdır. Son çıkaracağı Xiaomi Mi 5 ürününün ekran kalitesini iyileştirmek ve çizilmeye karşı önlem almak için ekranlarını Safir ile yapma fikrindedir. Safir malzemesi doğada bulunduğu gibi laboratuar ortamında da yapılabilmektedir.

Apple ürettiği iPhone 6 ve iPhone 6 plus için de piyasaya sürmeden önce bu malzemeleri kullanacağı konusunda haberler yayılmıştı. Ancak bu telefonların ekranı normal cam olarak üretildi.

 

Safir Ekranlı Xiaomi Mi5
Safir Ekranlı Xiaomi Mi5

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz