Rusya, Müslümanlar için oldukça özel bir telefon üretti. Adının BQ İstanbul olarak belirlendiği bu özel telefon, kullanım ve özellik açısından tamamen Müslüman kullanıcıların rahatlığı ve dini ihtiyaçları hedef alınarak hazırlanmış.

Özel üretim olan BQ İstanbul içerisinde bir çok farklı uygulama yer alıyor. Ayrıca kullanım için ise, tuşlu takım özel olarak tasarlanmış durumda. Uygulamalar ise bu açıdan tuşlu takımlar ile rahatlıkla kullanmaya yönelik düzenlenmiş. Bunun yanı sıra, dini açıdan bir çok unsura uygulamalar ile çözüm bulmak mümkün.

İlk aşamada bulunduğunuz bölgeye göre kendisini ayarlayabilen bir namaz alârmı sistemi sizleri karşılıyor. Böylelikle namaz saatleri için hiç bir şekilde araştırma, karıştırma gibi durumlar olmuyor. Sizin yerinize BQ İstanbul özel olarak bulunduğunuz bölge neresi ise, ona göre namazları ayarlıyor; alârm ile bildiriyor. BQ İstanbul şuan için sadece Rusya’ya özel üretilen bir ürün olması nedeni ile, içerisinde sadece Rusça Kur’an meâli yer almakta. Üstelik bu meâller dört farklı seçenek ile sunuluyor.

Peki, Bu Cihazın Fiyatı Ne Olacak?

Rusya ve Tataristan Müslüman Kadınlar Birliği Başkanı olarak görev yapan ve bu projede önemli bir konumda bulunan Nailya Zigenshina, telefon ile ilgili özel bir açıklama yaparak; Kasım ayı ile birlikte BQ İstanbul’un satışa çıkacağını belirtiyor.

Satışa çıktıktan sonra fiyatı ise, bir hayli orta seviyede olacak. Bu nedenle her Müslüman gayet rahat ve sorunsuz bir şekilde bu özel telefonu satın alabilecek, bundan sonra bir çok unsura akıllı telefonlardan daha uygun bir şekilde ve sadece dinine uygun özel uygulamalar ile sahip olabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz