Son yıllarda özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil oyun sektöründe gözle görülür bir gelişme süreci yaşanmaya başlandı. Bu yüzden de artık her ülkeden binlerce geliştirici evrensel oyunlar üretmeye ve dünya üzerinde binlerce indirme sayısına ulaşmayı başardı. Fakat ülkemizde henüz büyük boyutlu geliştirici firmalar ve dünya çapında büyük indirme sayıları yakalayacak kadar kaliteli oyunlarımız henüz bulunmuyor. Türkiye adına büyük bir eksik olurken teknolojik anlamda bu kadar gelişme göstermiş ülkemizde oyun geliştiricilerinin bu kadar az olması gerçekten çok ilginç bir durum olarak göze çarpıyor. Robonomy adındaki Türk yapımı oyun ise yayınlanmaya hazırlanıyor.

Aslan Game Studio adındaki bir geliştirici firmanın yazılım dahil her türlü işlemini gerçekleştirmiş olduğu Robonomy oyunu isminden de anlaşılacağı üzere dünya üzerinde evrensel olarak oynanabilecek bir oyun olarak göze çarpıyor. Birçok kişinin tepkisini toplayacak olsa özellikle Türk yapımlarda bu tip isimlerin kullanılmasında henüz bir sakınca yoktur, çünkü henüz yeni yeni girebildiğimiz mobil oyun sektöründe dünya üzerinde tanınabilmemiz için öncelikle evrensel bir dil kullanılması gerekmektedir. Oyunun içeriğinden bahsedecek olursak isminden de belli olduğu gibi robotlar ile alakalı bir oyun olarak göze çarpıyor. Gayet eğlenceli bir strateji oyunu olan Robonomy Windows, Windows Phone 8, iOS, Android, Linux ve Mac OSX platformlarında yayınlanacak gibi görünüyor. Yayınlanması beklenen platformlara bakıldığında hem bilgisayar hem de akıllı telefon ve tabletler için kullanıma sunulacak olan oyun neredeyse her türlü işletim sistemi tarafından oynanabilmektedir. Altıgen parçalar ile oluşturulmuş bir oyun haritası üzerinde parçaları fethederek ilerleyeceğiniz oyunda her bir altıgeni ele geçirdiğinizde bir sonraki bölüme bölüm sayınız kadarınca robot ile çıkıyorsunuz.

Oyunun gerçekten çok değişik ve alışılmadık bir yapısı olduğundan dolayı kısa süre içerisinde büyük başarılar elde edebilmesi mümkün gibi görünüyor. Ülkemizdeki oyun geliştiricilerinin sayısının oldukça az olduğunu ve yerel bir firma tarafından oluşturulan hiçbir oyunun dünya genelinde büyük yankı uyandıramadığını düşündüğümüzde Robonomy oyununa oldukça fazla iş düşmektedir. Özellikle Türk bir geliştiricinin imzasını taşması neticesi ile başarılı olmasını diliyoruz.

Robonomy