Retina iMac İçin Son Düzlük

 

iPhone 4 ile birlikte kullanılmaya başlanan retina ekran, Macbook Pro ve iPad’lerden sonra artık iMac’lerde de olacak. Söylentilere bakılırsa retina ekranlı iMac için son testler yapılıyor.

Retina ekranı Apple iPhone 4 ile hayatımıza 2010 yılında soktu. Bu yıldan itibaren retina ekran değişik ürünlerde karşımıza çıkmaya başladı. iPad Mini, iPad, MacbookPro’da kullanıcılara sunulan retina ekranın şimdiki hali masaüstüne taşınacak. Gelen haberlere bakılırsa iMac’ler retina ekran ile gelecek ve son test aşamalarını yaşıyor.

İnternet sitesinden alınan habere göre retina ekrana sahip olacak olan iMac’ler gerçekleşecek olan OS X 10.10 Yosemite tanıtımında sahnede olacak. 9to5mac.com sitesine göre cihazların çözünürlüklerine referans olabilecek verilere OS X Yosemite beta sürümlerinde çoktan rastlanıyor. Buna göre retina ekranlı iMac’ler 6400 x 3600, 5760 x 3240 ve 4096 x 2304 piksel çözünürlükler ile birlikte geleceği yönünde.

Haber kaynaklarından alınan diğer bilgilere göre Apple retina ekranın sağladığı yüksek çözünürlüğü işlevsel olarak kullanabilecek başka özellikler geliştiriyor. iMovie ve Final Cut Pro’nun yüksek çözünürlüklü video düzenleme için geliştirilmiş araçlarla güncelleneceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Daha önce de birçok iddiaya konu olan 12 inç retina ekranlı Macbook Air ise 2015 yılının başlarında geleceği söyleniyor. Bu tarih büyük ihtimalle Şubat ayını içeriyor olacak. Bekleyip yeni çıkan haberlerde detayları göreceğiz.

Kaynak: theverge.com

Retina iMac İçin Son Düzlük
Retina iMac İçin Son Düzlük

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz