Postaları Pervaneli Hava Araçları Taşıyacak

İnsanların yaşadığı bütün zamanlarda iletişim oldukça önemlidir. Zaman geçtikçe bu bağlantı kavramı denilen ihtiyaç şekil değiştirdi ama ana amacı asla değişmedi. İnsanlar, işyerleri veya ülkeler birbirleri arasındaki ilişkileri iletişim araçları ile gidermektedirler. Şimdiki kadar kolay olmayan iletişim şekilleri çeşitli yollarla yerine getirilmekteydi. Duman, elçi ya da ev eğitilen güvercinler yoluyla insanlar birbirlerine haber taşıyabiliyorlardı. Kuşlar aşılması zor ya da arasın da engebeli yollar olan yerler arasındaki iletişimi en kolay ve hızlı olarak gerçekleştiriyorlardı. Birçok ihtiyaç olan haber ya da önemli yazılar bu yolla ihtiyacı olan kişilere ulaştırılabilmekte idi.

Bu olaydan yıllar sonra tekrar uçarak haber taşıyan canlı olmasa da daha hızlı ve güvenilir araçlar icat edildi. Üzerinde altı adet pervanesi olan uçma yeteneğine sahip yeni elektronik bu cihazlar güvercinlerin yerini aldı. Bütün olumsuz hava şartlarına karşı denemeleri yapılmış olan bu araç Fransa ülkesinde posta dağıtım şirketi olan La Poste firmasının postalarını dağıtacak.

Bu aracın testlerini üstlenen Express İnternationale Geo Post bütün olabilecek sorunları göze alarak testlerini tamamladı. Ancak firma yöneticilerinden bu araca kesin geçilecektir şeklinde bir haber gelmediği için tam bir kesinlik kazanmayan bu durumun sonucu La Poste firmasından merakla beklenmektedir.

Postaları Pervaneli Hava Araçları Taşıyacak
Postaları Pervaneli Hava Araçları Taşıyacak

Kaynak: Teknoblog

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz