Torrent paylaşım dendiği vakit akla ilk gelen plâtformlardan olan Pirate Bay’in toplamda üç kurucusu bulunuyordu. Bu kurucuların ilk iki önemli ismi yakalanmış, sonuncu ismi ise bir türlü yakalanamamıştı. Şimdi, edinilen bilgilere göre üçüncü isimde yakayı ele vermiş görünüyor.

En son Gottfrid Warg için yapılan mahkemede kesin onanan 3,5 yıllık bir hapis cezası çıkması, Pirate Bay için oldukça ciddi ve kötü bir haber olmuştu. Bunun üzerine birde son kurucularının yakalanmış olması, tutuklanarak gözetim altına alınması Pirate Bay için var olan kötü günleri çok daha kötü ve ciddi bir noktaya getirmiş oldu.

Yakalama ile ilgili paylaşılan detaylarda, Fredrik Neij aslında Los’ta uzun süredir yaşadığı bilinen bir isimmiş. Kendisi evli ve çocuk sahibi biri olarak, ailesiyle son yıllarda Los’a yerleşmiş, burada hayatına devam ediyormuş.

Üstelik Neij hakkında yapılan araştırmalar, daha önce bir çok kez Tayland sınırını geçtiğini de açık bir şekilde gösteriyor. Şu ana kadar geçişlerinde herhangi bir sorun yaşamayan Neij, son gelişmeler nedeni ile ciddi bir şekilde gözetim altına alınarak yakalanmış durumda. Üstelik kendisi yakalandıktan sonra yetkililerin gözetimi altında bu durum ile ilgili bir basın toplantısı yapılarak tüm dünyaya yakalandığı konusunda açıkça bilgi verilmiş oldu.

Şuana kadar bu denli bir yüklenme olmayacağını düşünen Pirate Bay ekibi, artık daha dikkatli hareket edecek gibi görünüyor. Her ne kadar Gottfrid Warg için çok ciddi bir hapis cezası olmasa da, Neij için bu durum bir tehlike olarak görünüyor ve ne şekilde bir ceza alacağı ise büyük merak konusu olmuş durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz