2008 yılının en çok ziyaret edilen torrent sitesi seçilen Pirate Bay’ın kurucu isimlerinden biri olan Gottfrid Svartholm Warg hack saldırı yaptığı gerekçesiyle 4 yıl boyunca hapis cezasına çarptırıldı.

Warg uzun süren dava neticesinde başka bir kişi ile aynı cezaya çarptırıldı, Warg’ın hackleme saldırısını 2012 yılında yaptığı bilgiler arasında. Danimarka’da yapılan davada davayı açan bir hizmet sağlayıcısı. Warg ve diğer şahsa yönelik suçlamalar sadece bununla da kalmıyor polis belgelerine izinsiz ulaşmak, ehliyetlerde lisans numarası çalmak ve binlerce Avrupa vatandaşının sosyal güvenlik numaralarını çalmak.

Pirate Bay kurucu isimlerinden Warg mahkemeye verdiği ifadede hacklemeyi kendisinin yapmadığını saldırının dış kaynaklı olduğunu belirtti, kendi bilgisayarından yapılan saldırının dış kaynaklı olup olmayacağı soru işareti olurken karar kesinleşti ve hapis cezası kararı verildi. Danimarka Mahkemesi’nin yargıçlarından Kari Sorensen saldırının planlı bir şekilde yapıldığını ifade ederek bilgi çalma işleminin gerçek olduğunu ifade etti.

Pirate Bay sitesi şu an için hala aktif kişisel olarak yapılan saldırı siteye bir zarar vermedi ancak sitenin geçmişinde de kurucularının mahkeme salonlarında bulunması bittorent alanında öncü Pirate Bay sitesinin ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akıllara getiriyor.

İlk Mahkeme Değil

2003 yılında kurulan Pirate Bay sitesi bittorrent izleyici sitesinin daha önce de İsveç’te 2006 yılında korsan dağıtım yaptığı gerekçesiyle siteye bir dava açılmış ve sitenin sunucularına el konulmuştu. Hatta yine Svartholm Warg’ın da içinde bulunduğu site kurucularına birer yıl hapis istemi ve para cezası verilmiş ve birçok olay yaşanmıştı. Yani şu anda Svartholm Warg’ın tutuklanması bir ilk değil ve bu sitenin mahkemeyle olan ilk randevusu değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz