En büyük internet tarayıcılarının arasında yer alan Opera, mobil olarak veri kullanımını optimize yapan uygulaması olan Opera MAX‘ı Türkiye’de kullanıcılarının beğenisine sundu.

Alınan bilgiye göre Opera Max uygulaması kullanıcılar tarafından Android 4.0 üzeri akıllı telefonlardan indirilebilecek. Kullanıcılar mobil veri kullanımlarının süresini yüzde 50 olarak arttırabilecekler.

Teknik olarak bir sanal özel ağ (VPN) kullanmakta olan Opera MAX, mobil cihazlara gelen tüm veri trafiğini kendi bulutu sayesinde süzerek kullanıcılarına yeniden sunabiliyor. Nitekim bu sırada medya içeriklerinin kalitesinde düşüklükler meydana gelebiliyor.

Hemen hemen her uygulamanın içeriğini optimize eden Opera Max, sadece HTTPS bağlantılı şifrelenmiş web siteleri ve uygulamaları süzgecinden geçiremiyor.

Mobil internet kullanımda sorun yaşayan kullanıcılar verilerini paylaşmaktan çekinmiyorsa hemen Opera Max’ı deneyebilirler.

Opera üzerinden istediğiniz zaman bağlantıyı kesebilirsiniz. Google Play aracılığı ile Opera Max‘ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey Google Play‘e uğramak olacaktır. Hızlı internet ve akıcı sonuçlar için Opera Max kaliteli bir yenilik olarak vitrinde yerini almış durumdadır.

Güvenlikli ve şifrelenmiş siteleri bulut sayesinde süzemeyen Opera Max, kişisel bilgilerin ve gezinme alanlarının paylaşılması gerekliliğinden dolayı bir kesin tarafından yadırgansa da mobil veri süresinin yüzde 50 seviyesinde artmasını isteyen kullanıcılar tarafından ise büyük beğeniyle karşılanabilir.

Deneyip arada ki farkı görmek isteyenler uygulamayı Google Play’den indirebilirler.

OPERA MAX
OPERA MAX

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz