Dünyanın kuşkusuz en büyük internet sitesi olan Google’ın kullanıcılarına video paylaşma ve video izleme imkanı sunduğu Youtube hizmeti yakında dünyayı sallayacak bir olay ile geliyor. Bu olay kuşkusuz video seyreden herkesin hoşuna gidecektir çünkü artık Youtube internet olmadan da kullanıcılarına video izletebilmek için çalışmalarını sürdürmeye başladı. Önlerinde bulunan tek engel ise videoların içerisinde bulunan reklamlar olacak ve bu reklamların internet bağlantısı olmadan nasıl görüntülenebileceği konusunda birçok teori ortaya atılmaya başlandı.

Eğer reklamlarla ilgili oluşan bu sorun çözüme kavuşturulamazsa videolar içerisinde bulunacak reklamlarla ilgili yönetimin yeni bir yaptırım uygulaması söz konusu olabilir. Ayrıca Youtube üzerinden video izlerken karşılaştığımız Google Adsense reklamlarının büyük bir olasılıkla yine videoların içerisinde yer alacağı düşünülüyor. Hindistan üzerinde hizmete sunulan bu hizmet dünyanın diğer ülkelerinde hizmete girerse kullanıcılar için büyük bir devrim niteliği taşıyacaktır. Bu sayede artık nerede olursanız olun internet bağlantınız olmasa bile akıllı telefonunuz, bilgisayar veya tabletiniz ile Youtube’a ulaşabileceğiniz herhangi bir araç ile hiçbir şekilde internet bağlantısına ihtiyaç duymadan istediğiniz bütün videoları izleyebileceksiniz. Bu özelliği kullanacak olan birçok internet kullanıcısı artık video izlediğinden dolayı internet kotasını aşma derdi olmadan istediği bütün videoları tamamen ücretsiz olarak internet bağlantısına bile ihtiyaç duymadan izleyebilecek. Şimdiye kadar böylesine kapsamlı ve iyi bir proje ile hiçbir internet sitesi kullanıcılarını bu kadar memnun edebilecek bir işe kalkışmamıştır. Bu yüzden eğer Youtube böylesine büyük bir işi gerçekleştirebilirse kullanıcılarını büyük bir şekilde mutlu edecektir ve takdirleri toplamayı başaracaktır.

Google ne kadar büyük bir şirket olduğunu kullanıcılarına göstererek diğer tarayıcılara kaptırdığı birçok kullanıcıyı da geri kazanarak özellikle Youtube gibi dünyanın en büyük video platformu ile diğer bütün video platformlarının işini bitirebilecektir. Çünkü insanlar internet olmadan bile giriş yapabilecekleri bir video platformunu diğerlerine kesinlikle tercih edecek ve içerisinde bulunan milyonlarca video sayesinde istedikleri bütün videoları hiçbir şekilde internet bağlantısına ihtiyaç duymadan tamamen ücretsiz bir şekilde izleyebilecekler. Gelişmeler konusunda sizleri sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz