Mobil cihazlardaki Office deneyimini güçlendirdik

Office’i kullanarak daha hızlı bir şekilde daha fazla iş halletmeniz ve bunu elinizdeki her cihazla yapabilmeniz için mobil cihazlarda Office kullanımını daha kolay, doğal ve içerik dolu yapmak için çalışmaya devam ediyoruz.

  • Windows tabletlerinde dijital mürekkep ile ek açıklamalar yapın

Geçtiğimiz ay mürekkepleme deneyiminin gelişimini tartışmıştık. Şimdi, kaleminizi, parmağınızı ve Düzenle sekmesindeki yeni araçları kullanarak Windows tabletlerindeki Word, Excel ve PowerPoint mobil uygulamalarında doğal bir şekilde yazabilir, çizebilir ve ek açıklamalar yapabilirsiniz (başlangıçta Office Insiders için uygun).

Office-365

Dokümanlarınızı bir kalemle veya parmağınızla düzenleyin ve yorum yapın.

 

  • Dokümanlarınızı Windows telefon ve tabletlerinde Başlangıç menüsüne sabitleyin

En sevdiğiniz doküman, elektronik tablo, sunum ve notlarınızı Windows Başlangıç menüsüne sabitleyerek bıraktığınız yerden devam etmek artık çok daha kolay. Sadece birkaç tık’la harekete geçin!

Office-365_1

Dokümanlarınızı Başlangıç menüsüne sabitleyerek bir tık’la harekete geçin.

 

  • Telefon veya tabletinizdeki kamerayı kullanarak fotoğraf ekleyin

Office uygulamaları şimdi fotoğrafları Windows ve Android telefon ve tabletlerinizde yakalayabilmeniz, kırpabilmeniz ve direkt olarak dokümanlara ekleyebilmeniz için cihazınıza yerleşik kamera ile entegre. Bu, şu anda Office Insiders için PowerPoint’te uygun ve yakında Word ve Excel için de geliyor.

Office-365_2

Windows ve Android telefon ve tabletlerinizde cihazınızın yerleşik kamerasını kullanarak fotoğrafları yakalayın, kırpın ve direkt olarak dokümanlara ekleyin.

  • Office for iPhone ve iPad’te entegre edebilmek için farklı bulut depolama sağlayıcıları ile çalışmalar devam ediyor

Geçtiğimiz ay Cloud Storage Partner Program (CSPP) sağlayıcılarının Office for iOS entegrasyonu fırsatını duyurmuştuk. Bu entegrasyon şimdi Box ile Word, Excel vePowerPoint’te da kullanılabiliyor. Diğer sağlayıcılar için de çok yakında.

Office-365_3

Box entegrasyonu şimdi iPhone ve iPad üzerinden Word, Excel ve PowerPoint’te kullanılabiliyor.

Daha fazla fonksiyon, grafik ve paylaşım seçenekleriyle Excel’i güçlendiriyoruz

Excel’de verilerinizi düzenlemeniz, görselleştirmeniz ve paylaşmanız için yeni yollar ekledik. Yeni fonksiyonlar genel işlemler yapmayı kolaylaştırarak hızlandırıyor ve geliştirilmiş Formula AutoComplete ile aradığınız fonksiyonu bulmanıza yardımcı oluyor (daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın). Excel 2016’nın Treemap, Sunburst ve Waterfall gibi yeni grafik tipleri ile geldi. Windows masaüstü, tablet ve telefonları ve Android için verileri daha aşamalı bir şekilde azalarak görüntülemenizi sağlayan Funnel grafiğini de ekledik. Daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Office-365_4

Funnel grafiği verilerinizi aşamalı olarak azalan oranlarda görüntülemenizi sağlar.

 

Excel’de başkalarıyla birlikte çalışmak da bugüne kadar hiç bu kadar kolay olmamıştı. Excel artık Power BI hizmetiyle daha entegre. Bu artık çalışmanızdaki zengin tablo ve grafikleri direk olarak Power BI dashboardlarına taşıyabileceğiniz ve her yerden etkileşime geçebileceğiniz anlamına geliyor ve hikâyenizi verilerinizle anlatmanız için daha fazla seçenek sunuyor. (Buradan daha fazla bilgi alın; Power BI üyeliği gereklidir.)

Office-365_5

Excel üzerindeki zengin tablo ve grafik çalışmalarınızı Power BI dashboardlarına doğrudan yerleştirin.

Outlook Office 365 Grupları ile bağlantıları geliştiriyor ve tek-tık Arşiv özelliğini ekliyoruz

Outlook 2016, ekibinizin paylaşılmış gelen kutusu, takvim, OneNote defteri, OneDrive ve daha fazlasına entegre erişim sağlayarak Office 365 Group’larınıza bağlı kalmanıza yardımcı oluyor. Şimdi, Office 365 ticari müşterilerimizin direkt olarak Outlook 2016’nın içinden Office 365 Group’larını tarama oluşturma ve istediklerine katılmalarını kolaylaştırıyoruz. Şeride, Office 365 Gruplarını aramayı ve katılmayı kolaylaştıracak yeni bir Gruplar bölümü ekliyoruz. Önerilen Gruplar sizinle ilgili olan ve katılmak isteyebileceğiniz Gruplara tek bir tık ile erişim sağlıyor. Bunu kişiselleştirilmiş Office ile yapıyoruz. Ayrıca bu şeritten yeni Gruplar da oluşturabilirsiniz.

Office-365_6

Sizinle ilgili olan Office 365 Gruplarını aramak, istediklerinize katılmak ve grup oluşturmak Outlook 2016’dan çok daha kolay.

Ayrıca Outlook 2016’da, gelen kutunuzdaki mesajları hızlı bir şekilde başka bir dosyaya taşımanızı sağlayan Arşiv özelliğini de sunuyoruz. Böylece gelen kutunuzda Outlook.com gibi diğer e-posta hizmetlerindeki arşivlemeye benzer bir deneyimle önceliklendirme yapabileceksiniz. Arşiv Outlook 2016’da sunuluyor ve Outlook for Mac için de yakında geliyor. Bugün itibariyle iOS, Android ve Web’te Outlook için uygun.

Office-365_7

Office for Mac güncelleştirmeleri

Office, anahtar müşteri geribildirimlerini göz önünde bulundurarak Office for Mac için gelişmiş yenilikler ve yeni özellikler sunuyor.

  • Morph artık is PowerPoint for Mac’in bir parçası

Morph, harika görünümlü sunumları hızlı bir şekilde hazırlamanız için en son gelen PowerPoint araçlarından biri. Morph geçiş efekti kolaylıkla birkaç objeyi dönüştürmenizi ve slaytlar arası hareket ettirmenizi sağlıyor. Buradan başlayın.

Office-365_8

Morph geçiş efekti şimdi PowerPoint for Mac için uygun ve Hızlı Erişim Araç Çubuğu sol üst bölümden özelleştirilebiliyor.

  • Hızlı Erişim Araç Çubuğu’nu Özelleştirin

En çok kullanan kullanıcı talebinin üzerine Word, Excel ve PowerPoint for Mac şimdi Hızlı Erişim Araç Çubuğu’ndaki komutları özelleştirmenize izin veriyor. Her zaman sol üst köşede bulunmasını istediğiniz favorinizi seçin (Yeni, Yazdır ve Kaydet gibi) Buradan başlayın.

  • Daha hızlı güncelleştirmeler

Güncel olan Office for Mac kullanıcıları şimdi en son sürümden sonra eklenti olarak gelen değişiklikleri indirebiliyor. Bu daha küçük olan güncelleştirme paketlerini daha hızlı indirme anlamına geliyor ve gelecek aylarda yükleme boyutları daha da azalacak.

Geçen ayki ilk kullanılabilirlik döneminden sonra Office for Mac uygulamalarının Office Insiders programı aracılığıyla 150 binden fazla kez indirildiğini gördük. Eğer hâlâ katılmadıysanız Mac cihazınızdaki Microsoft Auto Update (MAU) aracını kullanarak Office Insiders yapısını tercih edin. Mac’te Office Insider hakkında daha fazla bilgi edinmek içinOffice.com/Insider tıklayın. En son haberleri takip edin ve Twitter’da Office Insider desteğini@OfficeInsider’dan alın.

Office 2016 yapısı şimdi ticari müşteriler için Deferred Channel için de uygun oldu

Office 2016’nın 22 Eylül 2015’te sunulmasının üzerine 4 ay daha güvenlik güncelleştirmelerinin eklenmesi ardında ilk Office 365 Deferred Channel yapısını sunuyoruz. Deferred Channel ticari müşterilerin yeni Office özelliklerini aylık güncelleştirmeler dışında, yılda 4 kez birikmeli paketlerde almasını sağlıyor. Bu eklentilerin, makroların ve özel iş kolu uygulamalarını daha fazla zamanda doğrularken yardımcı olabiliyor. Deferred Channel’daki müşteriler Office 365 Kullanıcı Yazılım Sayfası’ndaki yeni Office 2016 yapısını ve Office CDN’ı kullanabiliyor.

Office 2016 ve Office for Mac’teki yenilikler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Eğer Office 365 Ev veya Bireysel müşterisiyseniz, en yeni ve en iyi Office verimlilik araçlarını ilk kullananlar arasında olmak için Office Insider’a kayıt olduğunuzdan emin olun. Hem Current Channel hem de Deferred Channel’daki ticari müşteriler tam destek sağlayan İlk Sürüm’e de erişim sağlayabiliyor.

Haberin Yazarı: Berfin Ötümlü

Haberin Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz