Nokia Ruhu Olan Akıllı Telefon

Yıllar içinde büyük ve hiç bir zaman popülaritesini kaybetmeyeceği düşünülen firmalar zamanın hızına ayak uyduramamış olup yıllar içinde kaybolmuştur. Çok büyük ve bütün insanların hayranlıkla takip ettiği ve ürünlerini aldığı firmalar sonsuz bir şekilde hayatlarını devam ettiremiyorlar. Bu tür olayları özellikle telefon sektöründe de olmaktadır. Cep telefonu adıyla başlayıp son olarak akıllı telefon diye tabir edilen cihazlar bu iki isim arasında geçen yıllarda birçok gelişme yaşamıştır.

Nokia adıyla gün yüzüne çıkan firma cep telefonlarının ilk gün yüzüne çıktığı andan itibaren piyasa içinde olmuş ve o dönemdeki en kaliteli ve teknolojik özellikleri taşıyan telefonları yapmıştır. Bu telefonlar ise o dönemdeki birçok firmanın üzerinde satış rakamlarına ulaşmıştır. Nokia firması bir süre sonra zamanın getirdiği gelişmelere ayak uyduramayarak ve yöneticilerinin bu durum karşısında aldığı yanlış kararlar sonucu zamanla iflas noktasına geldi.

İsim hakkını Mikrosoft firmasının aldığı bu şirket ilk olarak Nokia Lumia ve daha sonra Lumia isminde ürünler piyasaya çıkarttı. Son olarak çıkaracağı akıllı telefon Lumia 1330 ismini alacaktır. Ne zaman çıkacağı belli olmayan bu telefonda 5,7 inç ekran ve 720×1280 çözünürlük bulunacak olup dört çekirdekli işlemcisi yanında 512 MB Ram ve tam 32 GB hafızası olacak şekilde üretilecektir.

Nokia Ruhu Olan Akıllı Telefon
Nokia Ruhu Olan Akıllı Telefon

Kaynak: Log

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz