Nokia Microsoft’a Taşınıyor

 

Nokia’nın sadece akıllı telefon bölümünü satın alan Microsoft, bu ismi değiştirmekte kararlı. Paylaştıkları tweet nedeniyle Nokia isminin değişmesinin yakın olduğu anlaşılmıştır.

Eskiden telefon denildiği zaman aklımıza ilk gelen marka Nokia olurdu. Nokia’nın mobil departmanını Microsoft’a satmasının ardından akıllı telefon piyasasından Nokia isminin silinmesi an meselesi.

Uzun süredir gündemden inmeyen ve konuşulan Nokia ismi artık telefonlardan da tamamen kaldırılacak ve Microsoft ismine geçecek. Buna dair kanıtta Nokia’nın İngiltere Twitter hesabından geldi Lumia akıllı telefonları Microsoft internet sitesine aktaracağını söyleyen Nokia UK resmi sitesine girmek isteyen kullanıcılarını kendi portalına doğru yönlendiriyor.

Nokia’nın İngiltere ayağının paylaştığı tweette ise –yeni evimize taşındık- diye yazıyordu. Kullanıcıları Microsoft’un kendi web sayfasına yönlendiriyor. Ülkemizdeki sitede böyle bir değişiklik henüz gerçekleştirilmedi ama zamanla Türkiye de bu değişiklik ile karşı karşıya kalacağı kesin gibi görünüyor.

Söylenmesi gereken bir şey daha var. Nokia ismi sadece mobil departmandan silinecek. Finlandiyalı olan teknoloji devi eskiden –Nokia’dan şaşma, Nokia en iyi telefon, Nokia en kaliteli telefon- diye düşündüğümüz ve inovasyonların gerisinde kalıp kendini bir anda toparlayamayan Nokia hala ayakta ve yeni mobil teknolojileri geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Telefon bölümünün Microsoft tarafından satın alınması Nokia’nın piyasadan silineceği anlamını taşımıyordu ve Nokia’nın adının telefonlardan silinmesi de yine şirketin piyasadan kaybolacağı anlamına gelmiyor.

Kaynak: www.theverge.com

Nokia Microsoft’a Taşınıyor
Nokia Microsoft’a Taşınıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz