Apple ve Samsung’un ardından telefon piyasasına muhteşem bir giriş yapan HTC, bu yükselişinin Google ile iş birliği yaparak daha da üst seviyelere yükseltme peşinde. Son duyumlara göre, Google’nin birçok özelliğinden kurnazca yararlanmaya çalışan HTC; Google ile iş ortaklığına girdi ve yeni tabletin üretimine başlandı.

Yeni tabletin isminin; Nexus 9 olacağı ve bizleri oldukça hoş bir ürünün karşılayacağı konuşulmakta. Durum böyle olunca, birçok teknoloji tutkunu gibi benim de heyecanım fazlasıyla arttı ancak bu yeni tabletin özellikle Apple ile nasıl rekabet edeceğini fazlasıyla merak etmekteyim.  Az öncede belirttiğim gibi HTC’nin yaptığı bir atak sonucu; Google ve HTC’nin ortak çalışmalarının meyvesi olacağı düşünülen Nexus 9 tabletin hangi tarihte tanıtılacağı konusunda oldukça iddia ortaya atılmış ancak son sözü gene Google söyledi. 16 Ekim 2014 tarihinde özel bir tanıtım eşliğinde piyasaya sunulması beklenen Nexus 9, özellikleriyle de kullanıcıları memnun edeceğe benziyor. 9 inç ekranı ile iPad Mini’nin en büyük rakibi olacağı tahmin edilen cihazın 16 Ekim’de tanıtılıp, 1 hafta içerisinde de piyasaya sunulacağı bekleniliyor.

Nexus 9’un tek handikapı, daha şimdiden Apple ‘’mini’’ ile kıyaslanıyor oluşu ve ancak o model ile yarışabileceğinin iddia edilmesi. Belki bazıları için başarı gibi görünse de, bu derece önemli 2 şirketin ortaklığından oluşacak olan tabletin; hedeflerinin çok daha yükseklerde olmasını şahsen beklerdim. Nexus 9’un işlemcisi oldukça büyük bir ihtimalle NVIDIA Tegra K1 olacak ve birçok kişiyi tatmin edecek düzeyde görünüyor.

192 çekirdekli grafik işlemcisi ile dikkat çeken Tegra K1, grafik konusunda da bir hayli iddialı ve tüm bu özelliklerini düşününce; özellikle ekonomik açıdan elimizi güçlendirecek bir tabletin ‘’gayet sağlam’’ bir şekilde bizi beklediğini belirtebiliriz.