New York’ta Wifi Ücretsiz

New York yetkilileri kentte yaklaşık 7000 eski ankesörlü WiFi hotspot haline açmak için planları olduğunu açıkladı. Amaç ücretsiz halka kent genelinde WiFi sağlamaktır. LinkNYC programı kabinleri reklam paraları ile ödenecektir.

Yeni bağlantılar sağlamak, ilk kez çalışan 2015 yılı ücretsiz kablosuz erişim noktaları ile New York’un 5 semtinin perdelenmesinde nihai hedefi ile sahip olmak amaçlanmıştır. Her eski telefon kulübesi 150 metre uzağa kadar bir sinyal yayabilen WiFi hotspot haline gelecektir.

Kabinlerde şarj yeri olacak telefonunuzu veya istediğiniz cihazı bir USB kablosu kullanarak diğer aygıtları kadar güç için kullanabileceğiniz istasyonları, yanı sıra yön, erişim kent hizmetleri  şarj edilebilecek. Sistemde aynı zamanda erişilebilirlik için bir tuş takımı dokunsal ve Braille yazı yer alacak.

Ayrıca LinkNYC’ye göre herhangi bir telefon görüşmesi yapmak mümkün olacak. Herhangi bir ABD numaraya telefon görüşmesi de ücretsiz olacak.

LinkNYC’de göre otuz saniyede iki saatlik bir film indirmeye izin verilecek. Gigabyte-hızlı WiFi sunaklar ama hızlar bulunduğu yere göre farklılık gösterilecek.

Bir kamu WiFi ağa bağlanmak istenmiyorsa da şifreli ağ bağlantılarını kullanmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk belediye WiFi hizmeti sunacak.

New York’ta Wifi Ücretsiz
New York’ta Wifi Ücretsiz

Kaynak: LinkNYC

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz