MediaTek’in 10 çekirdekli işlemcisi Helio X20’ye bir cevap olduğu iddia edildi. Ne yazık ki bu spekülasyonlar doğru değil. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Analist ne diyor?

Sağlam bir sicili olan ve son günlerde ismi sıkça anılan analist Pan Jiutang, Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden Snapdragon 818‘le ilgili düşüncelerini paylaştı. Pan Jiutang’a göre 818 söylentileri anlamsız ve saçma. Analist birisinin bilerek Qualcomm‘u karıştırdığını ve sözde 818 özelliklerinin MediaTek Helio X20‘den daha yükseğe çekildiğini sözlerine ekledi.

Pan Jiutang çip endüstrisiyle sızıntılarla ve doğru tahminlerle kendini kanıtlamış biri. Kesinlikle tedarik zinciride sağlam bağlantıları var. Bu yüzden yorumları da es geçilmez.

Diğer yandan farklı raporlara göre Qualcomm‘un yeni nesil işlemcilerini Samsung’un üreteceği ileri sürülüyor. Samsung’un bu sene Qualcomm dışında Nvidia, MediaTek, Apple ve birkaç şirketin daha çiplerini üretmesi bekleniyor.

Snapdragon 818 işlemci hakkındaki düşünceleriniz ne yönde, sizce bu kadar güçlü bir işlemci Akıllı Telefonlar için ne ifade ediyor ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz