MIPS Creator CI20 Dev Kurulu Raspberry Pi’ye Cevap Oluyor

Raspberry Pi Vakfı düşük maliyet için bir pazar var olduğunu gösterdi, çünkü 35 dolar veya daha az küçük ARM tabanlı bilgisayarları sunmaya başladı.  Geliştiriciler ve Ayar Kurcalamaya yönelik düşük güç bilgisayarlar üretti.

İki yıl sonra, Hayal Teknolojilerine benzer bir cihazdır. Ancak bir MIPS tabanlı işlemci ile bu kez sunulmak için karar verildi.

MIPS Creator CI20 Ocak ayı sonlarında nakliyeye başlaması gereken 65 dolardan satılan küçük bir geliştirici kartıdır.

Hayalperestliğinin küçük bilgisayar Raspberry Pi biraz daha maliyeti, ancak bu küçük ürün daha da güçlüdür. Bu PowerVR SG540 grafik, donanım hızlandırmalı 1080p video çözme desteği ve OpenGL ES 2.0 ve OpenGL 2.1 ile 1.2 GHz Ingenic JZ4780 MIPS32-tabanlı çift çekirdekli işlemciye sahiptir.

Sistem 1GB RAM, flaş depolama 4GB ve ek depolama için SD kart yuvası vardır. Ayrıca, HDMI çıkışı, USB host portu ve USB OTG portu, 10/100 Ethernet girişi, 802.11b / g / n WiFi, Bluetooth 4.0 ve yanı sıra geliştirici-dostu GPIO, UART ve diğer bağlacı vardır.

MIPS Creator CI20 Debian 7 Linux önceden yüklenmiş geliyor ama aynı zamanda diğer işletim sistemleri arasında, Android 4.4, Yocto Linux, Gentoo ve desteklemektedir.

Diğer bir deyişle, bu, iki kez Raspberry Pi RAM Linux ve Android dostu cihazlara depolama alanı ve önceden yüklenmiş işletim sisteminde dahili ve özellikleri kablosuz yetenekleri ile birlikte geliyor. Yani bir Raspberry Pi gibi ama neredeyse iki katı kadar maliyeti olması şaşırtıcı değildir.

MIPS Creator CI20 Dev Kurulu Raspberry Pi’ye Cevap Oluyor
MIPS Creator CI20 Dev Kurulu Raspberry Pi’ye Cevap Oluyor

Kaynak: Reddit

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz