Özellikle son dönemlerde oldukça fazla gündemde olan bulut depolama alanında Microsoft’dan yeni bir hamle daha geldi. Bulut depolama konusunda rekabetin arttığı dönemde Microsoft kullanıcılarına 30 GB ücretsiz depolama alanı sunmaya başladı.

iOS 8’in yüklenmeye başladığı gece çoğu kullanıcı iOS 8’in çok fazla yer kapladığını ve bu yüzden telefonlarında bulunan resimleri silmek zorunda kaldıklarını sosyal medyadan belirtmişti. Microsoft hemen bunu fırsata çevirerek kullanıcılara fotoğraflarını silmek zorunda olmadıklarını ve One Drive’ın kendilerine sunduğu 30 GB alanı kullanabileceklerini belirtti.

Telefonlarımızda bulunan fotoğrafları zahmetsiz bir şekilde yedekleyebilmek ve verilerimizi depolayabilmek bulut depolama ile mümkün oluyor. Bunu yaparken arka planda otomatik bir şekilde çalışan servisleri tercih ediyoruz. Microsoft’un One Drive iPhone uygulaması bu işi oldukça başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Uygulamayı yükledikten sonra film rulosu yedeklemesini açmanız ve otomatik yüklemelere izin vermeniz durumunda Microsoft size 30 GB ücretsiz yer sağlıyor. Mevcut durumda 15 GB ücretsiz yer sağlayan Microsoft, Eylül ayının sonuna kadar böyle bir kampanya yapmış durumda. Bu kampanyadan kazandığınız extra 15 GB alan daima sizin olduğunu belirtmemizde fayda var.

Elbette Microsoft bu kampanyasını sadece iPhone sahipleri için yapmadı, 30 GB ücretsiz alandan Android ve Windows Phone kullanıcılarının da yararlanabileceğini hatırlatalım.

Apple’ın bulut depolamada son hamlesi iOS 8 ve OSX Yosemite ile uyumlu çalışan iCloud Drive olmuştu. Kullanıcılara iCloud Drive üzerinden ücretsiz 5 GB sunmakla yetinen Apple bakalım Microsoft’un bu hamlesi karşısında ne yapacak. Bulut depolama çözümlerinde öne çıkmış Dropbox’ın 2GB, Google Drive’ın 15 GB ve son zamanlarda popüler olmaya başlayan Box’ın ise 10 GB ücretsiz alan verdiğini unutmayalım.

Son olarak Apple’ın başına gelen son olaydan yola çıkarak bulut depolama çözümlerini kullananların çok önemli dosyalarını bu hizmetlerde barındırmak yerine kendi depolama cihazlarında tutması gerektiğini söylemeliyiz. Bulut depolama şirketlerinden kaynaklı olmasa bile şifrenizi çaldırmanız durumunda bulutta bulunan tüm belgelerinize yabancı bir kişinin erişebileceğini unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz