Microsoft’un masaüstü işletim sisteminin bir sonraki sürümünü Windows 9 olarak adlandırıyoruz. Ancak sadece bu kadar mı? İşletim sisteminin yeni adı salı günü San Francisco olacak olan özel bir basın toplantısında açığa çıkacak gibi görünüyor.  Basındaki raporlar toplantının yazılım konusunda olduğunu gösteriyor ancak Windows 9 olarak anılan işletim sisteminin gerçek adı büyük sunumda ortaya çıkabilir.

Reuters’in haberine göre, yazılım tamamen yeni bir marka adı verilebilir veya artık sadece “Windows” denir. Bu noktaya kadar Windows’un bir sonraki sürümü şirket içinde -eşik- adı altında anılırken dışarıda – Windows 9– adıyla bilinir olmuştu. Ancak bu isimlerin hiçbir özelliği olmayabilir. Reuters isim değişikliği hususunda Microsoft’un yön ve stil için sembolik hareket ettiğini söylemiştir.

Bu haftanın başlarında Microsoft Fransa başkanları hala Windows’a isim nasıl düşünüyor. Bir fikir Terry Myerson eşiğinde gönderilen bir e-postada yer aldı. Windows şefi tarafından daha fazla itimat verildi. Ancak şuan biz detayları bilmiyoruz.

Windows Phone ve Xbox One düşünürsek Microsoft, bu platformların hepsi için tek bir marka adı üzerinden hareket etmesi mümkün olabilir. Firma kesinlikle Windows 8 tarafından yapılan bazı hasarları tamir etmek istiyor.  Masaüstü ve tablet arayüzlerinin tüketiciler için iyi olmadığının farkındalar. Windows 9’u çevreleyen önemli söylentilerden biri de Başlat menüsünün nihayet bize tekrar kavuşturulması olacak. Yakında konu hakkına gerekli detaylara sahip olacağız.

Kaynak: digitaltrends.com

Microsoft Windows 9'un Resmi Adı1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz