Microsoft, heyecan verici yeniliklerle Nesnelerin İnterneti konusunda ezber bozan bir biçimde girişimde bulundu. Raspberry Pi 2, Arduino, Intel Minnowboard Max araçlarına sağlanan çeşitli Windows 10 destekleri ve Microsoft ile Arduino ve Hackster.IO ile yapılan birliktelikler ve anlaşmalar sayesinde, Nesnelerin İnterneti tüm dünyada önemli bir ivme kazanacak.

Microsoft aynı zamanda bu araçları bulut bilişim alanında da yalnız bırakmayarak, tüm bu cihazları destekleyebilecek Azure IoT Suite platformunu kullanıcılara sunuyor. Azure IoT Suite “Nesneler” arasında uyumu sağlayarak bağlantı kurmaya yardım ediyor ve bu nesnelerin yarattığı verileri yönetmeyi, organize ve analiz etmeyi sağlıyor.

Windows 10 dışında farklı işletim sistemlerini de destekleyen Azure IoT Suite ayrıca, “kullanıldığı kadar ödeme” ilkesiyle kullanıcılara oldukça basit, tahmin edilebilir bir fiyatlandırma modeli sağlarken ihtiyaçlar doğrultusunda kolayca özelleştirilebiliyor ve ölçeklendirilebiliyor. “Nesnelerin” üretmiş olduğu düzensiz verilerin işlenmesi ve yönetilmesi kullanıcılar için anlamlı veri elde etme bağlamında bir kilit noktası oluşturuyor.

Windows IoT Core Insider ve Raspberry Pi 2 Birlikteliği

Maker topluluğunda çok popüler olan ve büyük önem arz eden Raspberry Pi 2 platformu için Windows 10 IoT Core Insider Preview versiyonunun ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu duyuruldu.

Bu sayede Windows 10 IoT Core gücünü Raspberry Pi 2 platformuna taşıyan Microsoft, kullanıcılara Universal Windows Platformu ile donanım işlevlerine direk olarak erişim imkanı sağlarken, kullanıcılar uzaktan yazılım için hata ayıklaması, güncellemesi ve yönetimi üzerinde kontrol sahibi olacak.

Kredi kartı büyüklüğünde olup üzerinde Windows 10 IoT Core Insider Preview bulunan Raspberry Pi 2, Windows 10 IoT Core Insider Preview deneyimini kullanıcılara sunarak, geribildirimler ve tecrübeler ile Windows 10 IoT Core Insider Preview sürümünü geliştirip, güncelleyecek. Bu boyutta ve üzerinde Windows 10 IoT Core çalıştıran bu bilgisayar harika bir inovasyon kaynağı olması açısından bir dönüm noktası oluşturdu denebilir.

Kaynak: blog.microsoft.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz