TV izlerken, Twitter‘da geziniyor veya bu haberi okurken ikinci bir medya aracına dikkat veriyorsanız, beyninizin yapısı değişiyor olabilir.

Sussex Üniversitesi araştırmalarına göre birden fazla medya cihazlarını aynı anda kullanan ve bunu düzenli olarak yapan insanlarda, beynin belirli bir bölgesinde bulunan gri madde yoğunluğu daha az gibi görünüyor.

Ancak bundan medya kullanımı beyne zarar veriyor gibi bir anlam henüz çıkmıyor; çünkü araştırma içerisindeki insanların beyinlerindeki yapının gri madde yoğunluğuna daha az yatkın olma ihtimali de söz konusu.

Araştırmacı Nörolog Kep Lee Loh, ”Çalışmalarımız çoklu medya kullanımındaki beynin yapısı ve bağları arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmada ilk oldu” ifadesini kullandı.

Loh, beyin davranışlarındaki değişimi kesin kanıtlarla sunmak için daha çok araştırma yapmaları gerektiğini belirtti.

Çoklu medya kullanımının eşzamanlı olarak sıklıkla kullanıldığı günümüzde, toplumdaki psikososyal ve bilişsel alanlarda yaşanan olumsuzluklar artmaktadır.

Ağır çoklu medya kullanımında bulunan bireylerin, işlerinde ve duygusal hayatlarında düşük performans gösterdiği görülmekte.

Ancak nöral süreçte bu durum kesin kanıtlanamamış durumda ve araştırmalar devam etmekte.

beyn
Eş zamanlı çoklu medya kullanımı beyni olumsuz yönde değiştiriyor olabilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz