Kaynaklar tam belirtilmediği için sizinle paylaşmadık ve dünkü etkinlikte MediaTek , Helio X20 isminde işlemcisini tanıttı.

Gelin detaylara göz atalım.

Bu işlemcide ARM’ın en yeni çekirdeği olan ve 2.5 Ghz frekansına sahip 2 tane A72 çekirdeği bulunuyor. Geri kalan çekirdekler ise 8 tane A53 fakat 4’ü 2 Ghz , 4’ü 1.4 Ghz frekans değerine sahip her koşul altında işe yarayan çekirdekler.

10 çekirdekli bir işlemcinin orta ölçekli 4 çekirdeği 2 GHz, diğer üst seviye 2 çekirdeği ise 2.5 GHz gibi yüksek saat hızlarıyla geliyor. 20 nm teknolojisiyle üretilecek işlemci, bu kadar yüksek frekanslar ve fazla çekirdekle güç tasarrufu sağlayacak merakla bekliyoruz. Firmanın iddiasına göre X10’a göre X20 yüzde 30 daha az güç tüketecek.

ARM’ın yeni nesil Mali-T880 MP4 GPU’sunu kullanan Helio X20, tabletlerde 120 Hz’e kadar ekran yenileme sıklığı destekleyecek.

helio

 

Full HD ekranlarda 120 FPS, 2K ekranlarda 60 FPS hızı destekleyen yeni grafik işlemci, görüntü işleme ve çözümleme tarafında da iddialı. Saniyede 32 Megapiksel çözünürlüğünde 24 kare, 25 Megapiksel çözünürlüğünde 30 kare görüntü yakalama gücüne sahip işlemci, 3D derinlik işleme motorunu donanımsal olarak da sunuyor.

MediaTek, bu yıl Qualcomm’un 64 bit’deki bozgununu iyi değerlendirerek güzel hamlelerini ortaya sunuyor. MediaTek bu işlemciyi yıl sonunda tam olarak piyasaya süreceği için Exynos serisinin Samsung’u bu sene çok şanslı ve çok üstün kıldığını söylemeliyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz