Manyetik Ayakkabı Ve Bisiklet Pedalları Çekim Kuvveti Teknolojisi

İnsanlar bisiklet sürerken kullandıkları enerjileri artık daha verimi kullanmak adına her şeyi yapıyorlar. Yapılan bu kolaylık sağlayan bu tasarımların arasında oldukça basit ve kullanışlı bir cihaz olan bisiklet pedallarının üzerindeki manyetik metaller ilk sıradadır. Bu klipsler sayesinde bisiklet sporcuları daha az enerji kullanarak ayaklarını pedallar üzerinde tutabilecekler.

Bisiklet üzerindeki pedallar üzerinde ayaklarını tutabilmek için kullanıcılar çok fazla şey denediler ayrıca daha rahat pedal çevirebilmek için tabanı düz ayakkabı kullanamıyorlardı. Tabanı tırtıklı bir ayakkabı daha rahat pedal çevirmeye olanak sağlıyor. Bu sayede yanlışlıkla pedallar üzerinden ayakların kayma oranı düşürüldü. Ancak yapılan bu etkenin yeterli olmaması tasarımcıları daha farklı yollara itti. Ancak bu tasarımı geliştirmek her işte olduğu gibi bu işte de gereklidir. Pedal üzerindeki ayaklar bisikletin sağa ya da sola dönmesini kolaylaştırmak için üzerinde belli bir miktar oynaması gerekmektedir.

Pedalların üzerine yerleştirilen manyetik metaller ve ayakkabı altlarına yerleştirilen farklı kutuptaki manyetik metaller birbirlerini çektikleri için pedallar üzerinden ayaklar hiç düşmüyor. Alüminyum gövdeli pedallar üzerine yerleştirilen prototip çalışma BMX tarzı bir bisiklete adapte edildi ve çok rahat şekilde bisikletin kullanılabildiği görüldü. Montajının kolaylıkla yapılabilmesi için tasarlanmış manyetik plakalar ayakkabılara ve bisiklet pedallarına monte edildikten sonra kullanıma hazır.

Manyetik Ayakkabı Ve Bisiklet Pedalları Çekim Kuvveti Teknolojisi
Manyetik Ayakkabı Ve Bisiklet Pedalları Çekim Kuvveti Teknolojisi

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz