Mad Catz Tarih Oluyor!

Şirketin hem Kanada’da hem de ABD’de iflas etmesi nedeniyle, video oyunları çevresel üreticisi Mad Catz‘ın fanları ve çalışanları için üzücü bir gün. Game Informer’a göre, söz konusu hareket, şirketin yöneticilerinin her birinin ve görevlilerinin Perşembe günü istifalarını istedikten sonra geldi.

Ne yazık ki, Rock Band’ın kendisi, daha doğrusu Rock Band 4, şirketin çöküşü olduğu kanıtlamıştı. Mad Catz, tüm oyun araçlarının seçkin yapımcısıydı ve ortak bir yayıncı olarak listelenmişti ancak herkesin umduğu kadar satamadı. Şirkete 5 milyon dolarlık kâr kazandırdığında, buna karşılık gider 11,6 milyon dolar olmuştu.

Birleşik Devletler’de yaygın olarak açılan iki tür iflas dosyası vardır: Bölüm 7 veya Bölüm 11. Her ikisi de başarısız bir işletmeyi alacaklılarına karşı korur ancak Bölüm 11, işleri yeniden organize etmek ve değiştirmek için bir planla geleceğine işaret eder.

Ancak Mad Catz, şirketin tasfiye edilmesi için dosyalama ve yeniden organize etme planları bulunmayan Bölüm 7 için  iflas başvurusunda bulundu. Artık, Mad Catz tarihe gömülüyor..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz