Ek olarak Galaxy Alpha’nın Lollipop alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor olsa da, ilk kez resmi bir Samsung kaynağından telefonla ilgili bir bilgi edindik.

Biliyor olabileceğiniz gibi Samsung’un şu ana kadar çok sayıda üst sınıf telefonu, Android Lollipop güncellemesine kavuşmuştu. Şirket biraz geç kalsa da, Galaxy S5 ile başlayan güncellemesini, Galaxy S5 Active, Galaxy Note Edge, Galaxy Note 4, Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 için kısa süre içerisinde -en azından bazı bölgelerde- art arda göndermiş, kullanıcılarını mağdur etmemişti. Ancak bu telefonlardan sonra Samsung’un hangi cihazlarına yeni güncellemeyi göndereceği bilinmiyordu.

Android Lollipop furyası durmaksızın devam ederken, her geçen gün farklı telefonların güncellemeyi alacağına dair bilgiler de elimize ulaşıyor. Samsung’un resmi Finlandiya ve Danimarka web sitelerinde yer alan bir duyuru, şirketin bundan sonra hangi cihazlarına Android Lollipop güncellemesi getirmeyi planladığını açığa çıkardı.

Daha önce Galaxy Note II için Android Lollipop’un geleceği kesinleşirken, şirketin çokça tercih edilen S5 Mini ve Galaxy Alpha modelleri için Lollipop güncellemesi dedikodu aşamasını geçememişti. Ancak Samsung Finlandiya ve Danimarka sağ olsun, artık bu iki modelin de Note II ile birlikte Lollipop alacağını kesin olarak söyleyebiliyoruz. Fince dilindeki bu sitede görebileceğiniz üzere, Galaxy S5 Mini ve Alpha modellerinin yanında Android 5.0.1 Lollipop ifadesi yer alıyor. Daha önce Note II’nin Lollipop alacağını da yine şirketin resmi sitesi aracılığıyla öğrenmiştik. Ek olarak Galaxy Alpha’nın Lollipop alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor olsa da, ilk kez resmi bir Samsung kaynağından telefonla ilgili bir bilgi edindik.

Samsung Galaxy S5 Mini, Alpha ve Note II için Android Lollipop güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda ise ne yazık ki “2015 içerisinde” ifadesi dışında hiçbir bilgi bulunmuyor. Daha önce, Samsung’un Fransa kolundan bir yetkili, bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada Galaxy S5 Mini’nin Lollipop güncellemesini 2015’in 2. çeyreğinde alacağını söylemişti. Belki üç telefon da Haziran ayına kadar güncellemeye kavuşabilir. Umuyoruz Samsung hızlı davranır ve iki buçuk yıllık Note II ile önceki yılın önemli modelleri S5 Mini ve Alpha kullanıcılarını sevindirir. Samsung Galaxy Alpha ve S5 Mini Güncellemesi için düşüncelerinizi yorum yaparak bizim ile paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz