Sosyal medya devi olan Facebook’un kurucusu ve en üst düzey yöneticisi olan Mark Zuckerberg; liseli gençleri, iyi maaş olan teknisyenlere dönüştürmek adına ve hatta bazılarını kendi sosyal medya şirketi olan Facebook’ta çalıştırmak istiyor.

Redwood’da bulunan Sequoia Lisesi’ni ziyaret eden Zuckerberg, bilgisayarları ve teknolojiyi iyi bilmenin, ilerleyen dönemlerde seçeneklere sahip olunması adına kritik bir değer taşıyacağını ifade ederek, okula 50 adet dizüstü bilgisayar bağışında bulundu.

Menlo Park’taki Facebook’un genel merkezine yakın olan Sequoia Lisesi’nde mobil uygulama teknolojisi hakkında bir sınıf kuracağını da belirten Zuckerberg öğrencilere çağrı yaptı.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’un çok daha fazla gencin; bilim, mühendislik, matematik ve teknolji alanlarında kariyer yapmaları adına teşvik etme kampanyası sağladığını biliniyor. Bu kampanya sayesinde daha fazla genç, bilgisayar ve internet konusunda yetişecek ve bu kriterlere sahip olarak iş dünyasında kolay kariyer yapabileceklerini düşünen Facebook, her aşamada bu isteğini ve arzusunu dile getiriyor.

Bilindiği üzere Mark Zuckerberg, Harward Üniversitesinde girişimci arkadaşları ile sosyal paylaşım sitesi Facebook’u kurarak dünyanın şuan ki en geç zengini olmasıyla tanınmaktadır. Zamanında yaptığı büyük atılımla adından oldukça söz ettiren Mark, bu çıkışını hiç durmadan yükseltmeye devam etti. 2004 yılında Facebook’u kuran ve biranda zirve yapan Mark Zuckerberg bu başarısının tesadüf olmadığını düşünüyor ve gençlere bu konuda sürekli çağrılar yapıyor. 2011 yılı verilerine göre servetinin 24 milyar Amerikan doları olduğu belirtilen Mark Zuckerberg 2010 yılında ise TIME dergisi tarafından Yılın Adamı olarak seçilmiştir.

Lisede farklı bilim dallarından bir çok ödül alan Mark Zuckerberg, lise hayatının ardından ABD’nin en seçkin üniversitelerinden olan Harward’a girmiştir. Üniversitenin ilk yıllarında okulun en güzel ve en yakışıklısının seçildiği facemash.com’u kurarak Facebook’un temellerini attı. Sitede tüm okuldakilerin fotoğrafları vardı. Lakin bu fotoğraflara ulaşması için okulun veri tabanını hacklemesi gerekliydi. Veritabanını hacklediği ortaya çıkınca disipline sevk edilen Mark Zuckerberg okulu bıraktı ve Facebook’un temellerini attığı çalışmalarına devam etti. Gençleri başarıya sevk etmek ve bu yolda onlara destek olmayı hedef olarak belirleyen Mark Zuckerberg, her aşamada genç beyinlere güveniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz