Lenovo Superfish Sorun Çıkardı

 

TheNextWeb Lenovo marka yeni bilgisayarlara Superfish adware yazılımı ön kurulumu oluşturduğunu buldu. Müşteri forumlarında kullanıcının izni olmadan Google aramaları ve web siteleri üzerine üçüncü parti reklamlar da veriliyordu ve birçok şikayet aldı.

Haberden bir süre sonra, Lenovo yazılımının Ocak ayından bu yana engelli sunucudan olduğu anlaşıldı ve şirket yeni cihazlar üzerinde ön-yüklemeyi durduğunu onaylamak için TechCrunch ile temasa geçti.

Güncelleme Superfish ve ondan kurtulmak için bir şeyler yapılmalıydı.

Ocak ayında, Lenovo Visual keşfedin tarayıcı programı kullanılan Superfish sözde kullanıcılara yardım ve görsel ürünleri keşfetmek için tasarlandı. Şirket çok sayıda müşteri şikayetleri alınca yazılımın geçici olarak devre dışı olacağı belirtildi. Superfish davranışı ile bu sorunu gidermek istendi.

TheNextWeb raporu çıktıktan sonra, şirket aynı zamanda bilgisayarınızdan Superfish kaldırmak için ne yapmanız gerektiğini açıklayan makaleleri forumlarda yayınladı.

 

Lenovo Superfish Sorun Çıkardı
Lenovo Superfish Sorun Çıkardı

Makale adware Ekim ve Aralık ayları arasında bazı tüketici notebook ürünlerinin yüklü olduğunu kaydetti, fakat müşteri şikayetleri, inaktif hale gelince Lenovo Ocak ayında yazılımın önyüklemesini durdu ve gelecekte önyüklemenin olmayacağını ilan etti.

Kaynak: Demanjo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz