Son yıllarda bir çok kişi gerek medya kanallarında, gerekse de çeşitli alanlarda sürekli olarak “maddi açıdan sıkıntı içerisindeyiz” deyip duruyor. Bende tüm bunlara kocaman bir “hadi be oradan” Diyorum! Tamam kabul, temelde ülkemizin ekonomik açıdan aşırı sıkıntı yaşayan bir kitlesi var. Fakat bu durum, genel anlamda tüm ülke için bir genelleme yapabileceğimizi göstermiyor. Peki, nasıl mı vardım bu kanıya?

Sosyal Medya Dolu, iPhone’lar Uçuşuyor

İşte, bu iki neden benim için durumun özetlenmesi için aşırı derecede yeterli oluyor. Yapılan bir çok araştırma, sosyal medya da daha çok orta kesim vatandaşların yer aldığını gösteriyor. Yani “ekonomik açıdan kötüyüm, asgari ücret ile çalışmak çok zor” diye hayıflanan abiler, ablalar sosyal medyadan hiç çıkmıyor. Birde ellerinde iPhone marka telefonları ile sosyal medyaya giriyorlar. En kötüsünde bile Galaxy Note diye tabir edilen gene pahalı bir model telefon var.

Peki, soruyorum şimdi size; nerede kaldı ekonomik sıkıntılar? Adama sorsan “kiramı bile zorla ödüyorum” diye hayıflanır, ama mutlaka cebinde bir iPhone taşır. E, be adam! Madem maddi açıdan sıkıntın var, neden milyarlarca liralık telefon taşıyorsun?

Gelin Bir Özet Yapalım;

  • Telefon alıyor, en az 1.000 – 3.000 TL arası değişen fiyatı ile.
  • Her ay en kötü internet paketi, konuşma paketi için bile düzenli olarak 40 TL – 100 TL arası ödeme yapıyor.
  • Telefon için ek aksesuarlar, koruma bandı falan alıyor.
  • Birde büyük çoğunluğu yeni model çıkınca, eskiyi satıp; üstüne koyup, hemen yeni modeli alıyor.

 

Şimdi, maddi açıdan sıkıntısı olan bir adamın yapacağı işler mi bunlar? Bırak maddi açıdan sıkıntısı olanı, maddi açıdan sıkıntısı olmayan bir adam bile bunları yapmaz yahu. Bu resmen bir insanın “param çok, ne yapsam” sorusuna vereceği cevaplardan biri. İletişim yok, iletişim amacı ile kullanılan telefonlar yok. Tamamen ziyan olan paralar ve sistemin içerisinde “parası olmadığı” halde kaybolan insanlar var.

Gerçekten çok üzücü bir durum… Umarım yakın zamanda bu teknoloji merakının saçma hali daha da ileri düzey bir hâle ulaşmaz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz