HTC telefon piyasasında büyük bir konumda yer alıyor. Hal böyle olunca çıkardığı amiral gemisi modelleri de adından çok söz ettiriyor. HTC‘nin bu yıl çıkarması beklenilen HTC One M10 ( HTC 10)ile ilgili sızıntı haberlerde gün geçtikçe artıyor.

Tayvan merkezli şirket olan HTC’den cihazın adıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Bazı kaynaklar HTC One M10 adıyla çıkacağını söylerken, bazı kaynaklar ise HTC 10 olarak nitelendiriyor.

Hatta bazı sızıntı haberlerin kaynaklarına göre HTC 10 adıyla çıkma ihtimali daha yüksek. HTC’nin 2016 yılı amiral gemisi modeli olması beklenilen ciaz, tasarım olarak 2015 yılında çıkan One A9‘a oldukça benzeyecek. İnce ve metal bir kasaya sahip olması beklenilen HTC 10, One A9’a göre daha ince bir kasayla piyasaya çıkması bekleniyor.

htc-10-one-m10-ozellikleri

Belirtilenlere göre HTC 10’a bir önceki modellerde bulunan ve sevilen BoomSound hoparlör yerleştirilmemiş. Cihazın ön-alt kısmında USB Type-c girişi ve hoparlör çıkışı yer alıyor. Kulaklık çıkışının da yeri değiştirilerek ortaya konulmuş durumda.

Cihazda çift kamera olmaması bekleniyor. Kaynaklara göre HTC 10‘un sol tarafında SIM kart girişi ve microSD kart girişi bulunurken, sağ tarafta ise ses butonları ve güç butonu yer alıyor. Cihaz işlemci tarafında gücünü Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisinden alacak. GPU yani grafik işlemci tarafında ise Adresno 530 kullanılması bekleniyor.

Kaynaklara göre cihaz donanım olarak oldukça iyi. 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan cihaz kullanıcılarına oldukça yüksek performans sunacak. Cihaz işletim sistemi olarak Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak gelecek ve Sense arayüzünün son sürümü olan Sense 8.0’ı da barındıracak. HTC amiral gemisi modellerini eski yıllarda MWC‘de tanıtırken MWC 2016’da HTC 10‘u tanıtması. HTC tarafından kısa süre sonra cihazın tanıtılması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz