Kanada’dan İlham Verici Sonuçlar

Sürüş sırasında kaza sayısı küresel anlamda artıyor ve artık Kanadalılar da sosyal medyayı kabul etmeyen tekerleklerin üzerinde kazalara davetiye çıkarmaktan kaçınıyor.

Kanada Otomobil Derneği (CAA) tarafından yakın zamanda yürütülen araştırmaya göre, Kanadalıların yüzde 90’ı araba kullanırken sosyal medyadan uzak duruyor.

Sürüş sırasında cep telefonu kullanımı zaten yasadışı olarak kabul ediliyor. Nispeten dünyadaki ülkelerin birçoğunda bu kanun var. Kanunlar zaten kurulmuş ancak dünyadaki insanlar sürüş sırasında yapacaklarına yakalanmadıktan sonra devam ediyor.  En önemlisi de sosyal medya bağımlılığından vazgeçmiyorlar.  Tehlikeleri hakkında ya da yasaların neden kurulduğu hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen kimseyi yasalar mutlu etmiyor.

Hala inanç ve davranış arasındaki bu boşluğu kapatmak gerekir diyen Jeff Walker, bir basın açıklamasında, kamu işlerinin CAA başkan yardımcısı Ama biz doğru yoldayız diyor.

Bir sonraki adım da yeme içme alışkanlıklarının sürüş sırasında sağlanmaması diyor Walker. Kanadalılar aslında bunu yaparken aracını durduruyor.

Kanadalılar araç kullanma konusunda bilinçli şekilde hareket ediyor.

 

Kanada’dan İlham Verici Sonuçlar
Kanada’dan İlham Verici Sonuçlar

Kanadalıların yüzde 22’si sürüş sırasında bir kısa mesaj gönderdiklerini ve okuduklarını itiraf etti ve anket 1,252 kişi ile yapıldı.

Kaynak: Techienews

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz