iPhone'ları hiç bu lensler ile düşündünüz mü ? veya iphone'ların bu lensler ile çektiği fotoğraf kalitesini merak ediyormusunuz? Size kısaca bu lensler ile Akıllı Telefonunuzun ne kadar güzel profesyonel fotoğraf çekimleri yaptığına inanamıyacaksınız.

iPhone’ları hiç bu lensler ile düşündünüz mü ? veya iphone’ların bu lensler ile çektiği fotoğraf kalitesini merak ediyormusunuz? Size kısaca bu lensler ile Akıllı Telefonunuzun ne kadar güzel profesyonel fotoğraf çekimleri yaptığına inanamıyacaksınız.

Bu all-in-one tarzındaki ürünler size telefonunuzun ne kadar başarılı çekimler yapacağını gördüğünüzde profesyonel çekim kalitesi ile profesyonel fotoğrafçılar gibi kendinizi düşünebilirsiniz.

Son zamanlarda akıllı telefonların kameraların sensörlerinin ve objektiflerinin de geliştirilmesiyle birlikte, bu özelliğin profesyonel anlamda da kullanımı hızla artıyor.

Çeşitli amaçlara yönelik, ya da all-in-one tarzında akıllı telefonlar için üretilmiş birçok objektif bulunmakta. Bu rehberimizde en iyi iPhone lenslerine göz atacağız.

Olloclip 4-in-1 Photo Lens ( iPhone 5 ve 5s )

En popüler iPhone objektiflerinden birisi, Olloclip’in 4 farklı amaca hizmet edebilen Olloclip 4-in1 objektif kombinasyonu. Yurt dışında 70 dolardan başlayan fiyatıyla satışa sunulan kitin görüntü (imaj) kalitesi gerçekten iyi.

Tasarımı gayet basit, telefona monte etmek de çok kolay. 10x ve 15x yakınlaştırmalı makro objektif seçeneği, 180 dereceye yakın açısıyla balıkgözü ( fish-eye ) ve geniş açı objektif seçeneğiyle bu objektif kombinasyonu gerçekten çok başarılı.

Olloclip 4-in-1 Photo Lens ( iPhone 5 ve 5s )

Olloclip 4-in-1 Photo Lens ( iPhone 5 ve 5s )

Olloclip 4-in-1 iPhone 6 & 6 Plus Lens

Olloclip’in bir önceki versiyonunun iPhone 6 ve 6 Plus için geliştirilmiş kiti olan bu objektif kitinde de 10x ve 15x makro objektif, balık-gözü ve geniş açı objektif seçeneği bulunuyor.

80 Amerikan dolardan satışa sunulan lensleri takmak yine çok kolay. Daha sağlam, metalik bir yapıda olan lensler aynı anda hem ön hem arka kameraya yerleştirilecek şekilde dizayn edilmiş.

Birçok renk seçeneği de mevcut. Görüntü kalitesi gerçekten çok başarılı. Fakat lensin takıldığında flaşı da kapatacağını söylemeden geçmeyelim.

Olloclip-4-in-1-iPhone-6_6-Plus-lens

Manfrotto Klyp+ Üçlü Lens Seti

Fotoğraf ekipmanı üretiminde sektörün bel kemiği firmalarından olan Manfrotto, Klyp+ ile iPhone fotoğrafçılarına selam duruyor. Objektifleri, telefona geçireceğimiz esnek bir plastik kap üzerine yerleştiriyoruz.

Bu kap üzerinde tripodlara bağlayabileceğimiz eklenti de mevcut. Kutu içeriğinde ayrıca bilek kayışı ve taşıma çantası da bulunuyor. 1,5x yakınlaştırmalı portre lensi, balık gözü ve geniş açı lens seçeneklerine sahip kombinasyonun en önemli artısı, gerçekten piyasadaki en iyi portre lensini sunuyor olması.

Fakat buna karşın geniş açı ve balık gözü objektifin aynı imaj kalitesini verdiğini söyleyemeyiz. Ayrıca 95 dolarlık fiyatıyla rakiplerinin daha üzerinde bir fiyatlandırmayla pazarda konumlanmış durumda.

Manfrotto Klyp+ Üçlü Lens Seti
Manfrotto Klyp+ Üçlü Lens Seti

Camkix iPhone 5/5s Lens Kiti

Camkix, 40 dolar fiyatıyla iPhone 5 ve iPhone 5s için üretilmiş, fiyat/performans başarımı üst düzey cihazlardan birisini üretiyor. Lensleri dişli şekilde takılan bu seri, dolayısıyla sağlamlık hissini de ziyadesiyle veriyor.

Kitte makro lens, geniş açı ve balık gözü lenslerin yanında, uzunluğu 10cm’e yakın bir 8x telefoto lens bulunuyor. Setlerde ayrıca mini tripod, taşıma çantası vs. bulmak da mümkün.

Camkix-iPhone-5_5s-lens-kiti

Hitcase Pro+

Hitcase Pro+ ile iPhone’unuz bir GoPro’ya dönüşebilir. Suya dayanıklı kabı, dokunmatik kullanımı zorlaştırsa da, sporseverler ve maceraperestler için biçilmiş kaftan. 3x geniş açılı objektifinin kalitesine de başarılı diyebiliriz. Ayrıca kutu içeriğinde Vidometer gibi kullanım amacına uygun yazılımları da buluyoruz. Fiyat ise 130 dolar civarı.

hitcase-pro

Olloclip iPhone Telefoto Lens

iPhone 5 ve iPhone 5s’lere uyumlu olan bu telefoto lens, 75 dolardan satılıyor. Tek bir lens için bu fiyat fazla gelebilir. 2x yakınlaştırmalı telefoto lensin görüntü kalitesi oldukça iyi. Hatta telefoto kategorisinde en iyilerinden diyebiliriz. Objektifin yanında Circular Polarized filtre de veriliyor. Tek bir telefoto lense ihtiyacı olanlar için cazip olabilecek bir ürün.

Olloclip-iPhone-telefoto-lens

Photojojo iPhone ve Android Kiti

Akıllı telefonlardan çoğunda çalışabilen bu sette olacak lensleri kendinizin belirleyebiliyor olmanız lensin en büyük artısı.

Her biri ortalama 20-30 dolara satılan lenslerden oluşturacağınız lenslerle setinizi kendinize en uygun hale getirebilirsiniz. Alüminyum gövdesi ile lensler gerçekten sağlam görünüyor ama, görüntü kalitesi bazında değerlendirirsek aynı başarıyı gösteremediğini görüyoruz.

photojojo-iPhone_ve_android-kiti

 

Kaynak: İnternet Ajans, Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz