Iphone Raporlarda Önde

Geçen Eylül, Apple yeni akıllı telefonları iPhone 6 ile dünya genelinde güçlü bir talep gördü. iPhone 6 Plus‘ı tanıttı. Her iki cihaz sıcak bir karşılama gördü ve aynı zamanda lansmandan hemen sonra hafta sonu satış açısından çok büyük rağbete uğradı.

Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları (CIRP) tarafından toplanan verilere göre, iPhone, Samsung ve LG gibi rakipler dördüncü çeyrek için ABD telefon aktivasyonlar yarısını oluşturuyor. Raporda tüm telefon aktivasyonlarının yüzde 50 si Apple’ı içeriyor ve üçüncü çeyrekten sonra iPhone performansı üzerinde büyük bir gelişme olduğundan bahsediliyor.

IPhone 6 ve 6 Plus Eylül 2014 lansmanı ile ABD cep telefonu satışlarına başladı ve bu çeyrekte Apple’ın hakimiyeti katlandı diyen Ortak ve CIRP kurucularından Josh Lowitz Apple Samsung ve LG ‘yi geçti dedi.  Apple‘ın 2014 telefon lansmanı başarılı oldu diyerek sözlerine devam eden Lowitz iPhone’lar eski iPhone yükseltme alıcıları ile % 86 ile sadık Apple müşterilerini çekti. Samsung ve LG Samsung sahipleri % 25 ve LG sahipleri % 18 ile çok daha düşük sadakat oranlarını görüldü.

Iphone Raporlarda Önde
Iphone Raporlarda Önde

Ayrıca CIRP raporu son çeyreğe satılan cihazları % 26sı Samsung tarafından LG tarafından % 11, Motorola tarafından% 4, HTC tarafından% 2 ve Nokia tarafından başka bir% 2 yapılmış olduğundan bahseder.

Kaynak: CIRP, PhoneArena

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz