Dünyada teknoloji geliştikçe sorunlarda beraberinde geliyor, bunların başında Akıllı Telefon bataryalarının ömrü kısa olması. Bu sorunu aşmak için üreticiler ve kullanıcılar bazı konulara dikkat çekiyorlar, bunlara dikkat edildiği takdirde batarya süresi daha uzun oluyor.

Şarj konusunda problem yaşayan iPhone kullanıcıları, telefonlarından gerçekleştireceği basit bir işlem sayesinde batarya süresini uzatabiliyor. Çoğu kullanıcının bilmediği özellik sayesinde sık sık seyahat yapanlar, kısıtlı şarjlarını daha verimli kullanabilecek.

Şarj sürenizi artırma zamanı
iPhone’unuzu kullanırken birçok uygulamayı açıp işiniz bittiğinde çıkıyor olmanız aslında o uygulamanın tam olarak kapandığı anlamına gelmiyor. Arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar şarj sürenizi azaltmaya devam ediyor. Bu nedenle özellikle konum servislerini kullanan uygulamaların erişim seçeneklerini sona erdirmeniz, şarj sürenizi hatırı sayılır biçimde artıracak.

Bu 3 seçeneğe dikkat edin
Bunun için ilk yapmanız gereken, konum servislerinin kapatabileceğini ayarın bulunduğu Ayarlar->Gizlilik->Konum Servisleri’ne gitmek ve uygulama listesine göz atıp aktif olarak kullanmaya devam etmediğiniz uygulamaların bu servisi kullanmasını engellemek olmalı. Pek çok uygulama için konumu güncellemek için üç seçenek mevcut. Bunlar, ‘Her zaman’, ‘Uygulamayı Kullanırken’ ve ‘Asla’ seçenekleri, bunları kendinize göre yapılandırmanız şarj sürenizi önemli düzeyde artıracak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz