Her yazılımın bir güvenlik açığı vardır, İphone'larada sızan korsanlar, iCloud şifrelerini bulan bir yazılım ile sanal korsanlar artık sizin şifrelerinize erişimi çok kolay hale geldi.

Her yazılımın bir güvenlik açığı vardır, İphone’larada  sızan korsanlar, iCloud  şifrelerini bulan bir yazılım ile sanal korsanlar artık sizin şifrelerinize erişimi çok kolay hale geldi. bakalım yazılım ile ilgili ne gibi güvenlik önlemleri alacaklar.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan iPhone’larda yeni bir güvenlik açığı bulundu. Birçok Hollywood yıldızının başını ağrıtan iCloud şirfelerinin ele geçirilmesi sorunuyla ilgili uyarılarda bulunan siber güvenlik uzmanları, mobil bilgisayar korsanları konusunda uyarılarda bulundu.

iCloud şifrenizi çalabiliyorlar

Siber korsanlar keşfettikleri yeni bir güvenlik açığı sayesinde iPhone ve iPad kullanıcılarının iCloud hesaplarına girebiliyor. Şifrelerin çalınmasına imkan veren açık sayesinde kullanıcıların tüm fotoğraf ve iCloud’da tutulan verilerine erişim sağlayabiliyor. Apple’ın standart e-posta uygulamasını kullanan kişilerin saldırıya açık olduğunu belirten siber güvenlik uzmanları, yeni güvenlik açığı sayesinde kullanıcıların iCloud şifresinin hacker’ların eline geçtiğini iddia etti.

iOS 8.3 kullananlar dikkat!

Keşfedilen açık sayesinde iPhone ve iPad’lerde sahte bir iCloud sayfasının açılıyor. Kullanıcıların bu sahte pencereye girdiği kullanıcı adı ve şifreler de otomatik olarak korsanların eline geçiyor. Söz konusu güvenlik açığının iOS 8.3 işletim sistemini kullanan kullanıcılarda oluştuğuna dikkat çekiliyor.

Birçok Hollywood yıldızının etkilendiği siber saldırılar konusunda henüz bir açıklama yapmayan Apple’ın iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte bu güvenlik açığına son vermesi bekleniyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz